Νίκος Γαλανός: H σπάνια φωτογραφία με τη δεύτερη σύζυγό του και σπουδαία ηθοποιό Κατερίνα Μαραγκού το 1975
Νίκος Γαλανός
Credit: studio4_ert/Instagram

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο Νίκος Γαλανός ποζάρει με τη δεύτερη σύζυγό του και σπουδαία ηθοποιό, Κατερίνα Μαραγκού, το 1975.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Νίκος Γαλανός με την δεύτερη και τελευταία σύζυγό του σημαντική ηθοποιό Κατερίνα Μαραγκού στα πλαίσια φωτογράφισης για το περιοδικό της εποχής “Ντομινό” που κυκλοφορεί στις 17 Ιουλίου του 1975. Ο αγαπημένος ηθοποιός πραγματοποιεί τον πρώτο του γάμο σε ηλικία 18 ετών μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, ο οποίος διαρκεί μόνο πέντε μήνες.

Το 1975 γνωρίζεται με την ανερχόμενη τότε ηθοποιό Κατερίνα Μαραγκού με την οποία συνεργάζονται στην σειρά της κρατικής τηλεόρασης “Μενεξεδένια πολιτεία” του Άγγελου Τερζάκη, όπου και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ο έρωτας τους επισφραγίζεται σύντομα με γάμο που θα λήξει και αυτός λίγους μήνες αργότερα, επιλέγοντας να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Η Κατερίνα Μαραγκού γέννημα θρέμμα της θεατρικής σκηνής, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, πραγματοποιώντας μέχρι σήμερα μια επιτυχημένη καλλιτεχνική διαδρομή σε ρόλους υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων, σκύβοντας πάντα με σεβασμό στα κείμενα μεγάλων συγγραφέων όπου καταφέρνει να δίνει ζωή σε μυθικές ηρωίδες του παγκόσμιου δραματολογίου μέσα από ποιοτικές και προσεγμένες πάντα παραστάσεις.

Η ερμηνεία της το 2023 μέσα από τον σπαρακτικό μονόλογο στο εμβληματικό έργο του Ρομπέρτο Ατάϋντε “Δεσποινίς Μαργαρίτα”, καθήλωσε κοινό και κριτικούς, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη και την μουσική επένδυση του Σταμάτη Κραουνάκη. Όπως θα αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της, είναι απόλυτα συμφιλιωμένη με τον χρόνο και κάθε ρυτίδα της είναι συνδεδεμένη με μια απώλεια αγαπημένου της προσώπου, γι’ αυτό το λόγο δεν θα ήθελε να “πλαστικοποιήσει” τον πόνο της και να τις σβήσει, καθώς όλες έχουν όνομα και θέλει να τις βλέπει. Υπέροχη και ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα