Φαίδων Γεωργίτσης: Η ιστορία πίσω από το θρυλικό χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη – ΦΩΤΟ

Ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Ζωή Λάσκαρη είχαν πρωταγωνιστήσει σε μια από χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου. Στην ταινία “Οι Θαλασσιές οι χάντρες” ο ηθοποιός είχε δώσει ένα χαστούκι στη συμπρωταγωνίστριά του, το οποίο έμεινε στην ιστορία. Και αυτό γιατί ήταν αληθινό.

Η επίσημη σελίδα “Το Σπίτι του Ηθοποιού” στο Instagram δημοσίευσε μια φωτογραφία από την περίφημη σκηνή με το χαστούκι.

“Στην ταινία “Οι θαλασσιές οι χάντρες” (1967) το χαστούκι που δίνει ο Φαίδων Γεωργίτσης στη Ζωή Λάσκαρη, ήταν άκρως αληθινό. Ο σκηνοθέτης το είχε ζητήσει, χωρίς να το γνωρίζει η Λάσκαρη. Για να γίνει πιο πειστική η αντίδραση της ηθοποιού. Πριν προλάβει να εκφράσει τη διαμαρτυρία της η Λάσκαρη, επενέβη ο Δαλιανίδης. Και είπε ότι ήταν δική του πρωτοβουλία και όχι του Γεωργίτση”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε μιλήσει για την περίφημη σκηνή και το θρυλικό χαστούκι με αφορμή τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη το 2017: “Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι. Και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό.

Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να κάνει παράπονα σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση. Και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα