Αλέκος Αλεξανδράκης: 18 χρόνια από τον θάνατο του ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου – H σπάνια φωτογραφία σε ηλικία 17 ετών
Αλέκος Αλεξανδράκης

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2005 σε ηλικία 77 ετών από καρκίνο.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία του σπουδαίου ηθοποιού. Ο 17χρονος τότε Αλέκος Αλεξανδράκης συμμετέχει ως κομπάρσος στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα “Χειροκροτήματα”.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ μιας ολόκληρης εποχής. Και ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς του 20ου αιώνα. Με τεράστιο ταλέντο, υψηλή ποιότητα, αίσθηση του καλού γούστου και καλλιτεχνική παιδεία.

Στη φωτογραφία σε ηλικία 17 ετών ως κομπάρσος σε σκηνή από τη δραματική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα “Χειροκροτήματα”. Την ίδια χρονιά εισάγεται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Έπειτα από παρότρυνση του ηθοποιού Νίκου Καζή και μαγεμένος από την ερμηνεία της Έλλης Λαμπέτη στον “Γυάλινο κόσμο”, αποφασίζει να ασχοληθεί με την υποκριτική”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα