Το απλό βήμα που τελειοποιεί το μανικιούρ και το κάνει να δείχνει φρέσκο όπως την πρώτη μέρα
Πώς να περιποιούμαστε τα επωνύχια
Credit: @paintedbyjools / Instagram

Ποια είναι η σωστή περιποίηση των επωνυχίων, για το τέλειο μανικιούρ αλλά και την υγεία των νυχιών μας;

Βασική προϋπόθεση για ένα αψεγάδιαστο μανικιούρ είναι η σωστή περιποίηση των επωνυχίων. Γι’ αυτό μερικές φορές τα DIY μανικιούρ μας δεν μοιάζουν τόσο περιποιημένα όσο αυτά που κάνουμε στο nail salon.

Τα περιποιημένα επωνύχια, ή κοινώς τα πετσάκια γύρω από τα νύχια, πραγματικά θέτουν τα θεμέλια για ένα μακράς διάρκειας, επαγγελματικό αποτέλεσμα. Και φυσικά βελτιώνουν και την εφαρμογή του βερνικιού.

Ωστόσο, αν έχετε στόχο να τα περιποιείστε μόνες σας, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη διατήρηση της υγείας των επωνυχίων σας, καθώς και πώς να βελτιώσετε με ασφάλεια την εμφάνισή τους.

Τι είναι τα επωνύχια

Το επωνύχιο είναι το τμήμα του δέρματος κατά μήκος της βάσης του νυχιού. Η κύρια λειτουργία του είναι να το προστατεύει από τα βακτήρια καθώς αυτό μεγαλώνει. Άρα αυτό το μικρό μέρος δέρματος παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία των νυχιών, καθώς και στη διάρκεια ζωής του μανικιούρ.

Η προετοιμασία λοιπόν των επωνυχίων είναι κρίσιμη για τη συνολική εμφάνιση ενός μανικιούρ. Τα σωστά προετοιμασμένα επωνύχια επιτρέπουν την ομαλή εφαρμογή του βερνικιού και τη μεγαλύτερη διάρκειά του. Αντίθετα τα παραμελημένα επωνύχια μπορεί να προκαλέσουν το πρόωρο ξεφλούδισμα του βερνικιού.

Επιπλέον το σπρώξιμο των επωνυχίων πίσω μπορεί να κάνει τα νύχια να μοιάζουν μακρύτερα, ενώ η ενυδάτωσή τους βοηθά στην αποφυγή των παρανυχίδων.

Ο σωστός καθαρισμός των επωνυχίων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε τα επωνύχια. Ορισμένοι όμως είναι μόνο για τους εξειδικευμένους τεχνίτες νυχιών.

  • Αφαιρετικό επωνυχίων και στικ. Εφαρμόστε τη σύνθεση, περιμένετε σύμφωνα με τις οδηγίες της σύνθεσης και στη συνέχεια σπρώξτε απαλά το επωνύχιο με ένα στικ. Αυτή η μέθοδος μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και μόλυνσης.
  • Πενσάκι. Αν δε γνωρίζετε την τεχνική, το πενσάκι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και πιθανές μολύνσεις, καθώς και να βλάψει τη βάση του νυχιού. Καλό είναι λοιπόν να το αφήνετε για τους ειδικούς.
  • Scrub. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων. Έτσι θα μαλακώσετε τα επωνύχια. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προηγηθεί της αφαίρεσής τους.

Η σωστή συχνότητα

Μια καλή πρακτική είναι να σπρώχνετε τα επωνύχια μία φορά την εβδομάδα μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι μαλακό. Προσοχή: Ο υπερβολικός καθαρισμός ή συχνή αφαίρεσή τους μπορεί να βλάψει το δέρμα και τα νύχια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα