Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου κάθε φορά που κοιμάσαι χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ
Instagram @leoniehanne

Είτε πρόκειται για μια τακτική συνήθεια που σε χαρακτηρίζει είτε για μια αμέλεια της στιγμής, όλες είμαστε «ένοχες» όταν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το make up μας πριν πέσουμε για ύπνο.

Εάν έχεις την τάση να επαναλαμβάνεις συχνά αυτό το beauty λάθος, υπάρχουν μερικά πράγματα που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις και ίσως σε κάνουν να αναθεωρήσεις την επόμενη φορά και σε κάνουν να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου πριν να κοιμηθείς. Ναι, όσο κουρασμένη κι αν είσαι.

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί στην επιδερμίδα σου είναι ότι θα κλείσουν οι πόροι. Ο καθαρισμός του προσώπου στο τέλος της ημέρας σου δίνει την δυνατότητα να απομακρύνεις τα βλαβερά στοιχεία που έχει απορροφήσει η επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, αυτός ο καθαρισμός πρόκειμένου να είναι αποτελεσματικός πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα προϊόντα. Για παράδειγμα, αν πλύνεις το πρόσωπό σου με ακατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες σου, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν οι βλαβεροί μικροοργανισμοί που έχουν απορροφηθεί από την επιδερμίδα σου. Για το λόγο αυτό η σωστή επιλογή καθαριστικών προϊόντων έχει ύψιστη σημασία.

Βέβαια το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που αφήσεις το make up σου στη θέση του. Αυτό συμβαίνει καθώς το μακιγιάζ μπορεί να μπλοκάρει τους σμηγματογόνους αδένες και να προκαλέσει τη συσσώρευση υπερβολικού σμήγματος. Η συγκέντρωση του σμήγματος καθώς και η λιπαρότητα ερεθίζουν την επιδρμίδα και αυξάνουν τον κίνδυνο για άλλα δερματικά προβλήματα όπως είναι η ακμή. Υπάρχει μια αντίληψη ότι το λιπαρό δέρμα αντέχει περισσότερο στο πέρασμα των χρόνων, κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

Τα καλύτερα προϊόντα για ντεμακιγιάζ :

[ap_gallery id=”7170″]

 

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας για την υγεία της επιδερμίδας που πρέπει να γνωρίζεις είναι το γεγονός ότι το make up έχει την τάση να απορροφά την ρύπανση και τα βακτηρίδια. Με το να μην αφαιρείς το μακιγιάζ σου τη νύχτα, δίνεις το έναυσμα να περάσουν αυτές οι ουσίες στο δέρμα σου και να δημιουργηθεί ένα λιπαρό και ανθυγιεινό περιβάλλον.

Αν θέλεις λοιπόν να έχεις ένα φρέσκο, λαμπερό και αψεγάδιαστο πρόσωπο δεν έχεις  παρά εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα τον συστηματικό καθαρισμό του προσώπου σου. Και όχι, να μην το παραλείπεις όσο κουρασμένη κι αν είσαι.

 

Δες επίσης τις μάσκες προσώπου που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου:

[ap_gallery id=”7178″]

 

 

[ap-read-more post=”640437″]

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα