Τέσσερα σωτήρια tips για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας με τις ανοιξιάτικες βροχές
Pixelformula

Εκεί που λέγαμε πως η άνοιξη ήρθε για τα καλά, ο ουρανός αποφάσισε να μας δώσει βροχούλες, ξέρετε ίσα για να μας κάνει ξανά να μοιάζουμε με τη Monica Geller στο επεισόδιο στα Barbados. Πώς μπορούμε λοιπόν να τιθασεύουμε το φριζαρισμένο χαμό που θέλει να λέγεται μαλλί, όταν υπάρχει τόση υγρασία; Η πιο εύκολη λύση είναι να τα πιάσετε φυσικά κοτσίδα, αλλά αν είστε αποφασισμένες να τα αφήσετε κάτω, θα καταφέρετε να τα τιθασεύσετε μόνο αν ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω tips.

Ξεκινήστε το styling ψεκάζοντας (όπως θα έπρεπε να κάνετε πάντα) ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα (μπορεί να είναι και κρέμα, λάδι ή να έχει οποιαδήποτε άλλη μορφή). Προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά η οποία προκαλεί ακόμα περισσότερο φριζάρισμα αλλά δημιουργεί και ένα φιλμ γύρω από την τρίχα που την προστατεύει και από την υγρασία.

Hairdresser’s Invisible Oil Heat/UV Protective Primer, Bumble and Bumble

Συνεχίστε με μικρή ποσότητα γαλακτώματος για προστασία ενάντια στο φριζάρισμα και ξεχάστε τη λακ, τον αφρό και τα λοιπά προϊόντα styling. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό για maximum προστασία από το φριζάρισμα αλλά στην ουσία, τα πολλά προϊόντα κάνουν τα μαλλιά σας να φριζάρουν περισσότερο. Λίγες σταγόνες ορού μόνο στις άκρες αρκούν.

Γαλάκτωμα μαλλιών για προστασία από το φριζάρισμα, Lait De Soie, Aura Botanica, Kérastase

Στεγνώστε τα εντελώς. Εντελώς. ΕΝΤΕΛΩΣ! Μην αφήσετε ούτε ίχνος υγρασίας και περιμένετε μέχρι να κρυώσουν τελείως πριν βγείτε. Αν βιάζεστε απλά γυρίστε το σεσουάρ σας στον κρύο αέρα. Ακόμα και ελάχιστη υγρασία θα κάνει τα μαλλιά σας να διπλασιαστούν σε όγκο.

Τέλος, μην τα πιάνετε! Η ιδέα ότι τα έλαια από τα χέρια σας θα εξαλείψουν το φριζάρισμα είναι πολύ κακή και λάθος. Τα χέρια σας αφενός μεταφέρουν ηλεκτρισμό και αφετέρου ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και αυτό …ναι, ναι οδηγεί στο φριζάρισμα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα