Τέλειο σχήμα φρυδιών με ένα concealer
@garinchadwick

Tα φρύδια ανέκαθεν αποτελούσαν fashion statement και οι αλλαγές τους συνόδευαν κάθε είδους trend ανά τις δεκαετίες. Το σχήμα και το στυλ των φρυδιών αποτελεί μία δήλωση του προσωπικού στυλ και είναι σίγουρα εκείνο που αλλάζει όλο το μακιγιάζ καθώς τα φρύδια είναι αυτά που πλαισιώνουν το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά μας. Ο σωστός σχηματισμός των φρυδιών έχει απασχολήσει κάθε beauty junkie. Πλέον είναι πανεύκολο να το πετύχετε και μόνες σας με τη χρήση concealer.

Ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα και το σωστό προϊόν θα καταφέρετε πολύ εύκολα να δώσετε το επιθυμητό σχήμα στα φρύδια σας

Βήμα 1: Βρείτε τη σωστή απόχρωση concealer

Για να μπορέσετε να τονίσετε σωστά τα φρύδια σας, το concealer που θα επιλέξετε, πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να μπορεί να αναμειχθεί φυσικά με την επιδερμίδα σας. Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως πρέπει μεν να δίνει φως, αλλά δεν πρέπει να διαφέρει πολύ από το δικό σας χρωματικά τόνο. Το κόλπο είναι να δοκιμάσετε ορισμένα απευθείας στο κόκκαλο του φρυδιού (κι όχι στο χέρι σας) και σε φυσικό φως, προκειμένου να διαπιστώσετε ποιο φωτίζει το σημείο χωρίς αυτό να φαίνεται επιτηδευμένο.

Βήμα 2: Προχωρήστε στο σχηματισμό χωρίς concealer

Καθώς ακόμα και μία λάθος τρίχα μπορεί να αλλάξει εντελώς το σχήμα των φρυδιών, είναι σημαντικό να αφαιρείτε μόνο τις τρίχες στο κόκκαλο του φρυδιού που εμφανώς δεν θα σας  “χαλάσουν” το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσετε να πειράξετε τα φρύδια σας κι όχι μόνο να τα σχηματίσετε με concealer, θα ήταν καλό να εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό.

Βήμα 3: Συμπληρώστε τα κενά

Με το προϊόν που ήδη χρησιμοποιείτε για να “γεμίσετε” τα φρύδια σας συμπληρώστε τυχόν κενά με μικρές κοφτές κινήσεις ανάλογα με τη φορά της τρίχας. Για καλύτερη εφαρμογή και πιο φυσικό σχήμα, καλό είναι να ξεκινάτε από το δεύτερο μισό του φρυδιού, το τόξο, ώστε εκεί να εναποθέσετε το περισσότερο προϊόν και προχωρήστε έπειτα στο πρώτο μισό του φρυδιού με πιο ελαφρύ χέρι και με όσο προϊόν έχει απομείνει στο πινέλο σας. Κι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στο γέμισμα των φρυδιών, είναι να τα χτενίσετε με ένα βουρτσάκι ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα τυχόν υπολειπόμενο προϊόν και οι τρίχες του φρυδιού να δείχνουν επιμελώς ατημέλητες.

Βήμα 4: Προχωρήστε στο μακιγιάζ των ματιών σας

Κάνετε το μακιγιάζ των ματιών σας ακριβώς όπως θέλετε, φροντίζοντας το κομμάτι κάτω από το τόξο του φρυδιού και κοντά στην κόγχη του ματιού να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Το concealer σας είναι το επόμενο βήμα και θα λειτουργήσει ως highlighter.

Βήμα 5: Εφαρμόστε το concealer σας

Εφαρμόζοντας μία ελαφριά στρώση concealer κάτω από το φρύδι και κάνοντας blending με ένα πινέλο (κατά προτίμηση blending brush) θα ορίσετε απευθείας το σχήμα των φρυδιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό angled brush, ακριβώς κάτω από το φρύδι για να σχεδιάσετε τις γραμμές που θα το οριοθετήσουν και με το blending brush ή ακόμα και με το δάχτυλό σας να σβήσετε τις σκληρές γωνίες και γραμμές για seamless αποτέλεσμα. Τέλος, σε περίπτωση που θέλετε πιο καθορισμένο σχήμα, μπορείτε να εφαρμόσετε concealer και στην πάνω γραμμή του φρυδιού και να αναμείξετε με το δάχτυλο σας με ανοδικές κινήσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σαφώς τονισμένα φρύδια με φυσικό ωστόσο αποτέλεσμα. Αν όμως επιθυμείτε ένα πιο συγκεκριμένο και γραμμικό σχήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα concealer δύο τόνους πιο ανοιχτό –αντί για έναν – και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία. Το χρωματικό contrast είναι αυτό που θα δώσει και το πιο έντονο αποτέλεσμα.

Σία Ανδρικάκη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα