Τεχνητό μαύρισμα: Οι εύκολοι τρόποι για να διορθώσουμε τυχόν λάθη και ‘μπαλώματα’
τεχνητό μαύρισμα: διορθώνοντας τα λάθη
Credit: @nathalieparis / Instagram

Κι όμως το self-tan προϊόν ή αλλιώς το προϊόν αυτομαυρίσματος είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθεί από ό,τι νομίζετε.

Δίνουν τέλειο, εξωτικό μαύρισμα που κολακεύει την όψη και καμουφλάρει τις ατέλειες στο σώμα. Και μάλιστα χωρίς έκθεση στον ήλιο ή στο εξίσου (αν όχι περισσότερο) βλαβερό σολάριουμ. Μιλάμε για τα self tan προϊόντα ή αλλιώς αυτομαυριστικές συνθέσεις. Οι συνθέσεις για τεχνητό μαύρισμα έχουν εξελιχθεί πολύ, χαρίζουν ωραίο, ηλιοκαμένο χρώμα, απλώνονται ομοιόμορφα και περιέχουν ακόμα και θρεπτικές ουσίες για την επιδερμίδα. Ωστόσο, είναι πιθανό να κάνετε κάποια λάθη κατά τη χρήση τους, αν δεν είστε προσεκτικές. Βέβαια δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν το μαύρισμά σας βγει με κηλίδες ή γραμμές.

Αντί όμως να κάνετε υπομονή για να φύγει το χρώμα, μπορείτε να δράσετε έξυπνα. Το self-tanner ή αλλιώς το προϊόν αυτομαυρίσματος είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθεί από ό,τι νομίζετε. Παρακάτω σας εξηγούμε τις διαδικασίες για να το πετύχετε. Οι παρακάτω τρόποι ενδείκνυνται και σε περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε από ένα παλιότερο μαύρισμα ώστε να το ανανεώσετε.

Πώς να αφαιρέσετε το αυτομαυριστικό από τα χέρια

Ένας γρήγορος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή πετσέτα για να καθαρίσετε τις παλάμες και τα χέρια σας αμέσως μετά. Η πετσέτα θα κάνει ελαφριά απολέπιση και, αν γίνει αρκετά γρήγορα, θα διορθώσει το λάθος, ώστε τα χέρια σας να μη μοιάζουν λερωμένα. Αν έχουν περάσει περισσότερα από λίγα λεπτά, χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι που απολεπίζει ελαφρά. Εναλλακτικά ένας δίσκος ντεμακιγιάζ με μια λοσιόν απολέπισης θα αφαιρέσει τα περισσότερα υπολείμματα από τις παλάμες σας.

Πώς να αφαιρέσετε το αυτομαυριστικό από το σώμα

Αν θέλετε να αφαιρέσετε το αυτομαυριστικό από ολόκληρο το σώμα σας, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την παραπάνω περίπτωση. Δηλαδή κάντε ένα ντους και σκουπίστε καλά το δέρμα. Στη συνέχεια τρίψτε απαλά με μια στεγνή σκουρόχρωμη πετσέτα. Θα δείτε ότι το χρώμα θα εξασθενήσει.

Επιπλέον η απολέπιση με μία λοσιόν με ΑΗΑ ή με ένα scrub μπορεί να αφαιρέσει το ανεπιθύμητο μαύρισμα και να δημιουργήσει έναν λείο ‘καμβά’ για την επόμενη απόπειρα αυτομαυρίσματος, αν θέλετε να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα