Σπάνε συχνά τα νύχια σου; 6 πιθανές αιτίες και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις

Instagram @overglowedit

Όπως έχουμε ξαναπεί, το μανικιούρ είναι μέρος του στιλ και της εμφάνισης μας. Αυτό σημαίνει πως όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε πάντα περιποιημένα και φροντισμένα άκρα. Ωστόσο, το σπάσιμο των νυχιών είναι πάντα εκεί για να μας υπενθυμίζει πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές με τη φροντίδα των νυχιών μας. Γιατί σπάνε όμως τα νύχια μας;

1-

Χρήση κακής ποιότητας βερνικιών: Τόσο όσο βάφεις μόνη τα νύχια σου στο σπίτι όσο και όταν επισκέπτεσαι κάποιο nail salon θα πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική τόσο για την ποιότητα όσο και για την καθαριότητα των διάφορων υλικών.

2-

Λάθος χρήση ασετόν: Κάθε φορά που επιλέγεις ασετόν θα πρέπει να παρατηρείς τα συστατικά που αυτό περιέχει. Ευτυχώς για όλες μας, στα καταστήματα μπορούμε να βρούμε μία μεγάλη ποικιλία από ασετόν, τα οποία εκτός του ότι αφαιρούν το βερνίκι από τα νύχια μας, τα προστατεύουν με διάφορες καλλυντικές ουσίες που περιέχουν.

3-

Χρήση πληκτρολογίου: Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, όντως η συχνή χρήση του πληκτρολογίου μπορεί να χαλάσει το μανικιούρ σου, ιδίως εάν έχεις κοντά νύχια. Επειδή όμως δεν είναι λύση να σταματήσεις να δουλεύεις στον υπολογιστή, μπορείς απλώς να αφήσεις λίγο τα νύχια σου να μεγαλώσουν, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τα πλήκτρα.

4-

Γάντια: Η χρήση των γαντιών ή μάλλον η μη χρήση τους κατά τη διάρκεια των εργασιών είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες που το μανικιούρ σου δεν κρατά και τα νύχια σου σπάνε συχνά. Όταν καθαρίζεις το σπίτι ή όταν πλένεις τα πιάτα θα πρέπει να φοράς γάντια ώστε τα νύχια σου να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τα διάφορα απορρυπαντικά.

5-

Νερό: Όπως είναι πιθανό να έχεις καταλάβει, η μη επαρκής κατανάλωση νερού είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες εμφάνισης beauty προβλημάτων. Θα πρέπει να πίνεις αρκετό νερό καθημερινά εάν θέλεις τα νύχια σου να είναι δυνατά και υγιή.

6-

Covid-19: Το ξέρουμε πως το συχνό πλύσιμο χεριών είναι ένας από τους κυριότερους τρόπους πρόληψης του κορονοϊού, ωστόσο είναι και η αιτία που τα νύχια σου σπάνε. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να συνεχίζεις να πλένεις τα χέρια σου συχνά αλλά να έχεις πάντα μαζί σου μία κρέμα χεριών ώστε να ενυδατώνεις συχνά τα χέρια και τα νύχια σου.

Οι θεραπείες νυχιών που έχουμε ξεχωρίσει:

PRO HARDENING THERAPY
ERRE DUE

OPI NAIL & CUTICLE OIL
OPI

CUTICLE OIL: HYPERICUM EXTRACT, NEEM, BORAGE
GROWN ALCHEMIST

ESSIE NAIL CARE SMOOTH-E BASE COAT
ESSIE

ESSIE NAIL CARE APRICOT CUTICLE OIL
ESSIE