Έχεις επιδερμίδα με ακμή; Αυτές είναι οι συνήθειες που την επιβαρύνουν
Instagram @isotretinoinwiths

Η τέλεια επιδερμίδα είναι ένα συνδυασμός πραγμάτων. Αρχικά, σχετίζεται με τα καλά γονίδια, τις συχνές επισκέψεις σε δερματολόγο και ακόμα περισσότερο την σωστή περιποίηση. Το πρώτο βέβαια δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, οι άλλοι δύο παράγοντες όμως είναι στο χέρι μας να τους οργανώσουμε. Αρχικά, θα πρέπει να βρούμε έναν δερματολόγο που να μας καθοδηγήσει και να μας εξηγήσει ποιες είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσθέσουμε στην πρωινή και βραδινή μας ρουτίνα τα κατάλληλα προϊόντα.

Τα παραπάνω βήματα μάλιστα είναι ακόμα πιο σημαντικά εάν έχουμε μία επιδερμίδα με ακμή. Θα πρέπει να τη φροντίζουμε ακόμα περισσότερο και είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που απευθύνονται αποκλειστικά σε επιδερμίδες με ακμή.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να σταματήσουμε να έχουμε κάποιες συνήθειες που επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας. Ποιες είναι αυτές;

Δεν πρέπει να αγγίζουμε το πρόσωπο μας με τα χέρια

Αυτός είναι και ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας με ακμή. Στα χέρια μας συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια, τα οποία μεταφέρονται στο πρόσωπο μας κάθε φορά που το αγγίζουμε. Εάν μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο στα σπυριά του προσώπου μας όμως μπορεί να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση ή φλεγμονή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη beauty ρουτίνα μας

Οι ρουτίνες ομορφιάς είναι πολύ σημαντικές για όλες τις γυναίκες. Εάν έχουμε όμως επιδερμίδα με ακμή υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να μην παραβλέπουμε ποτέ την πρωινή και βραδινή ρουτίνα μας.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα