Τράπεζα Κολλαγόνου: Αυτό είναι το νέο trend που υπόσχεται ομορφιά με «διάρκεια»
H Kim Kardashian χωρίς μακιγιάζ
Credit: Skkn/Instagram

Εξηγούμε την έννοια ‘τράπεζα κολλαγόνου’ στο skincare, πόσο… κοστίζει και τα θαυμαστά αποτελέσματά του.

Η επιθυμία για ένα νεανικό, λαμπερό δέρμα είναι κάτι που απασχολεί όλες μας, καθώς αυτό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα της αυτοπεποίθησής και της εικόνας μας. Όσον αφορά στη φροντίδα ενάντια στα σημάδια του χρόνου, ένα σημείο που διεγείρει το ενδιαφέρον μας είναι η έννοια της “τράπεζας κολλαγόνου”.

Τι είναι η Τράπεζα Κολλαγόνου;

Η έννοια της τράπεζας κολλαγόνου περιγράφει την ιδέα της ενθάρρυνσης της παραγωγής κολλαγόνου στα νεανικά μας χρόνια. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε ολόκληρο το σώμα και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της δομής και της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η παραγωγή του ωστόσο φθίνει με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης στο δέρμα.

Πώς μπορούμε να «καταθέσουμε» κολλαγόνο;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούμε να ενθαρρύνουμε την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα μας. Η υγιεινή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνη C και αμινοξέα, καθώς και η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου προάγουν την αύξηση της παραγωγής του. Επιπλέον, θεραπείες όπως ο βελονισμός μπορούν να ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου σε κυτταρικό επίπεδο.

Πότε πρέπει να ξεκινήσουμε την ‘κατάθεση κολλαγόνου’;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που πρέπει να ξεκινήσουμε την ‘κατάθεση κολλαγόνου’, αλλά η πρόληψη μπορεί να αρχίσει από νωρίς. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής και η χρήση κατάλληλων προϊόντων περιποίησης του δέρματος ενισχύουν τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του δέρματος.

Το κολλαγόνο είναι η βάση ενός υγιούς και νεανικού δέρματος. Ενθαρρύνοντας την παραγωγή του με φυσικούς και θεραπευτικούς τρόπους, μπορούμε να διατηρήσουμε μία φρέσκια και λαμπερή όψη για περισσότερο καιρό. Μην ξεχνάτε: Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι σημαντική σε κάθε ηλικία. Οπότε μην ξεχνάτε να φροντίζετε τη δική σας με προσοχή και αγάπη!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα