Τα μυστικά του ανανά: Γιατί ο κόσμος της ομορφιάς έχει πάθει εμμονή μαζί του;
Ανανάς με γυναίκα
Credit: 123RF

Από τα καλλυντικά προϊόντα ομορφιάς, θαυματουργά έλαια και φυσικά συστατικά, έχουμε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Όμως, ένα συγκεκριμένο φρούτο που δεν είχε μπει ακόμα στη λίστα μας είναι ο ανανάς. Είναι πιθανόν λοιπόν να ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε τα οφέλη του στην περιποίηση του δέρματος. Γιατί άλλωστε ο κόσμος της ομορφιάς έχει τέτοια εμμονή μαζί του;

Τα θετικά του ανανά

Ο ανανάς αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και άλλων θρεπτικών ουσιών που ευνοούν την υγεία του δέρματος. Το εκχύλισμά του μάλιστα μπορεί να εκτελεί τρία διαφορετικά καθήκοντα στην περιποίηση της επιδερμίδας: απολέπιση, προστασία ως αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδη δράση. Η παρουσία του ένζυμου bromelain μπορεί να συμβάλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, απομακρύνοντας απαλά τους ρύπους και βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής.

Υπάρχουν αρνητικά στη χρήση του;

Ναι, υπάρχουν και αρνητικά που πρέπει να μπουν στα υπόψιν. Η χρήση εκχυλίσματος ανανά σε συνδυασμό με άλλα ενεργά συστατικά όπως οι κρέμες με σαλικυλικό οξύ ή η βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Επιπλέον, οι ευαίσθητες επιδερμίδες πιθανόν να μην ανέχονται το ένζυμο bromelain, εκδηλώνοντας ερεθισμούς ή ευαισθησία στον ήλιο.

Παρόλα αυτά, το γλυκό αυτό φρούτο μπορεί να ταιριάξει στους περισσότερους τύπους δέρματος, με την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιούμε με προσοχή και υπό την επίβλεψη δερματολόγου. Ωστόσο αν έχετε αλλεργία στον ανανά ή σε άλλα φρούτα, ή εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Για να απολαύσετε τα οφέλη του στην περιποίηση του δέρματος με ασφάλεια, είναι σημαντικό να μην υπερβάλετε στη χρήση του. Κι αν δεν κάνει για το πρόσωπο, τότε σίγουρα μπορείτε να φάτε ότι περισσέψει.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα