Προστατεύστε τα χέρια σας από το κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς των χεριών, καθώς τα αφυδατώνουν και τα κάνουν ξηρά, παρατηρώντας παράλληλα σ’ αυτά μία άγρια και τραχιά υφή.

Ειδικά, αυτές τις ημέρες λοιπόν, που το κρύο είναι έντονο, θα πρέπει να φροντίζετε να τα διατηρείτε ενυδατωμένα, οπότε και προστατευμένα από την ξηρότητα.

Ακολουθήστε μικρά βήματα, που θα σας φανούν χρήσιμα κι είναι τα πιο απλά μέτρα προστασίας για να διατηρήσετε την απαλότητα των χεριών σας στο έπακρο.

Αποφύγετε το κρύο νερό όταν πλένετε τα χέρια σας

Το πλύσιμο των χεριών – ειδικά στις μέρες μας – είναι σημαντικό βήμα, αλλά θέλει προσοχή. Αποφύγετε κάθε σκληρό καθαριστικό και προτιμήστε ένα πολύ ήπιο, που να μην ξηραίνει την επιδερμίδα, ενώ το πιο σημαντικό κι απ’ αυτό είναι η θερμοκρασία του νερού, που χρησιμοποιείτε για να πλύνετε τα χέρια σας, η οποία δεν πρέπει να είναι καυτή, ούτε κρύα, αλλά χλιαρή.

Σκουπίστε τα με ταμποναριστές κινήσεις

Οι ειδικοί και κυρίως οι δερματολόγοι προτείνουν μετά από κάθε πλύσιμο να σκουπίζετε με ταμποναριστές κινήσεις τα χέρια σας, αποφεύγοντας το τρίψιμο, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν ερεθισμοί και σκασίματα στην επιδερμίδα.

Ενυδατώστε συχνά τα χέρια σας

Η κρέμα χεριών είναι πολύτιμη και απαραίτητη να απλώνετε στα χέρια σας συχνά (κάθε φορά που τα νιώθετε να σας τραβάνε) κι όχι μόνο μετά το μπάνιο ή το πλύσιμο με νερό. Κι αν κάποια στιγμή ξεμείνετε από κρέμα χεριών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία οποιαδήποτε άλλη ενυδατική (σώματος ή και προσώπου).

Κάντε μάσκες χεριών

Δοκιμάστε τις και θα δείτε διαφορά στην επιδερμίδα σας. Όπως το πρόσωπο και τα μαλλιά, έτσι και τα χέρια, ειδικά όταν έχουν ταλαιπωρηθεί, θέλουν μια πλούσια ενυδατική μάσκα για να στρώσουν. Είναι σαν γάντια, μένουν για λίγα λεπτά και δρουν σε βάθος αφήνοντας την ξηρή κι αφυδατωμένη επιδερμίδα των χεριών απαλή και τονωμένη.

tip για tip

Αν έχετε πολύ σκασμένα χέρια δοκιμάστε να κάνετε το εξής απλό κι υπέροχο: Απλώστε κρέμα, βάλτε γάντια και κοιμηθείτε μ’ αυτά. Το επόμενο πρωί δεν θα πιστεύετε στο βελούδινο αποτέλεσμα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα