Οι 6 beauty κανόνες μιας μπαλαρίνας
Photo by Franciszek Augustyniak

Φαίνονται ευαίσθητες και αέρινες όταν χορεύουν στη σκηνή. Στην πραγματικότητα όμως, οι μπαλαρίνες, είναι στρατιώτες στην προπόνησή τους και λάτρεις της πειθαρχίας. Έτσι, συνδυάζουν μοναδικά τον δυναμισμό με την ευαισθησία και την ομορφιά με την αντοχή, την επιμονή και το πείσμα.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού, βρήκαμε τους beauty κανόνες που ακολουθεί ευλαβικά μία μπαλαρίνα.

Όταν δεν είναι απολύτως αναγκαίο παραλείπει το foundation

Καθώς οι ώρες που εξασκούνται οι μπαλαρίνες, είναι πολλές και πρέπει πάντα να δείχνουν περιποιημένες, η φροντίδα της επιδερμίδας τους είναι βασική. Όπως αναφέρουν, πρέπει και η επιδερμίδα να εκπαιδευτεί μαζί με το σώμα τους. Το μακιγιάζ στη σκηνή, είναι πιο βαρύ απ’ ότι στην καθημερινότητα και αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα μιας μπαλαρίνας ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο. Έτσι, αν δεν είναι αναγκαίο παραλείπει το  foundation ή κάποια βάση που ενδέχεται να φράξει τους πόρους τους.

Η μάσκα μαλλιών της είναι απαραίτητη

Η εικόνα μία μπαλαρίνας είναι εξίσου σημαντική με τις ώρες που προπονείται και πάντα, λόγω της φύσης της δουλειάς της, θέλει να δείχνει προσεγμένη, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μία βαθιά ενυδατική μάσκα μαλλιών, είναι ένα από τα μυστικά μιας μπαλαρίνας για να πετύχει αυτό το περιποιημένο και πάντα elegant σινιόν hair look. Η έξτρα ενυδάτωση βοηθά τις άκρες να δυναμώνουν, ενώ κάνει τα μαλλιά πιο εύκολα στο styling.

Η βραδινή ρουτίνα της είναι ένα τελετουργικό

Είναι βασικό να δίνετε χρόνο στην επιδερμίδα σας να ανασυνταχθεί το βράδυ, αφαιρώντας σε βάθος το μακιγιάζ και αφήνοντάς την να αναπνεύσει, συμβουλεύει η κάθε μπαλαρίνα. Η ρουτίνα που ακολουθείτε είναι σίγουρα προσωπική και υποκειμενική υπόθεση, όμως ο χρόνος που αφιερώνετε σε εσάς δεν αφορά μόνο την εφαρμογή μία κρέμας πριν κοιμηθείτε, αλλά αφορά κυρίως το πραγματικό self care. Ακολουθήστε το παράδειγμα μιας πρίμα μπαλαρίνας!

Κρατάει το δέρμα της προστατευμένο από τον ήλιο κάθε μέρα

Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό! Το αλαβάστρινο δέρμα των μπαλαρίνων που θαυμάζουμε και αγαπάμε να βλέπουμε απαιτεί προστασία (όπως και κάθε άλλη επιδερμίδα). Όμορφη επιδερμίδα είναι η υγιής επιδερμίδα, γι’ αυτό και η χρήση αντηλιακού κάθε μέρα δεν συνίσταται μόνο αλλά θεωρείται απαραίτητη.

Κάνει μάσκες με άργιλο

Υιοθετήστε το παράδειγμα μιας μπαλαρίνας που φροντίζει ευλαβικά την επιδερμίδα της και κάντε κι εσείς μία φορά το μήνα μία μάσκα με άργιλο, που καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σας, βοηθώντας και στη μείωση των διογκωμένων πόρων.

  • Η σωστή διατροφή είναι βασική

Η ομορφιά ξεκινά πρώτα από μέσα και αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας που ακολουθούν οι μπαλαρίνες. Το σώμα τους δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφο, πρέπει πρώτα να είναι δυνατό και υγιές. Η σωστή διατροφή και το νερό, όπως συμβουλεύουν οι μπαλαρίνες, είναι εκείνη που θα βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών και θα συμβάλλει στην καλή υγεία του σώματος και  της επιδερμίδας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα