Μήπως το μυστικό της νεότητας κρύβεται στον πάγο;
Photo by Taylor Hernandez

Skin icing, θεραπείες προσώπου με πάγο και νερό και κρύες υδροθεραπείες, είναι μόνο μερικές από τις θεραπείες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους beauty κύκλους τον τελευταίο καιρό.

Ο πάγος είναι ωφέλιμος για ολόκληρο το σώμα και ίσως τελικά εκεί να κρύβεται και το μυστικό της νιότης.

Η κρυοθεραπεία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους των αθλητών, ωστόσο δεν αφορά μόνο αυτούς. Το λουτρό πάγου μπορεί να είναι μία μέθοδος αποκατάστασης μετά την προπόνηση, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητικό για τον οποιονδήποτε.

Αντίστοιχα με τις θεραπείες για το σώμα, υπάρχουν και θεραπείες προσώπου που περιλαμβάνουν πάγο και νερό, οι οποίες είναι ήδη ιδιαίτερα δημοφιλείς στην beauty κοινότητα.

Skin Icing

Με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται o πάγος στους τραυματισμούς για να βοηθήσει στη φλεγμονή (ερυθρότητα, πρήξιμο, πόνο και θερμότητα), ομοίως το Skin Icing μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εμφάνισης φλεγμονωδών καταστάσεων της επιδερμίδας, όπως η ακμή.

Η θεραπεία είναι εξαιρετικά απλή και χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε το αγαπημένο σας beauty tool… στην κατάψυξη.

 

Έπειτα εφαρμόστε το αγαπημένο σας έλαιο προσώπου και με ανοδικές προς τα έξω κινήσεις, περάστε το beauty tool (με face roller είναι πιο εύκολο) σε όλο το πρόσωπο.

Η ιδέα βασίζεται στο γεγονός πως  το κρύο προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας την ερυθρότητα, τον πόνο και το πρήξιμο και βελτιώνοντας άμεσα την εμφάνιση της επιδερμίδας. Τη θεραπεία αυτή αγαπούν μάλιστα και πολλοί celebrities (όπως η Irina Shayk ) την οποία και προτιμούν πριν από μία μεγάλη εμφάνιση (όπως το κόκκινο χαλί).

Ice Water Facials

Οι θεραπείες προσώπου με παγωμένο νερό, μοιάζουν αρκετά με το skin icing και μπορούν να γίνουν ακόμα και από την άνεση του σπιτιού σας, ενώ σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε και άλλα συστατικά ή ακόμα και βιταμινούχο νερό.

Η διαδικασία είναι περίπου αυτή που φαντάζεστε. Γεμίζετε ένα μπολ με νερό και πάγο ενώ μπορείτε να προσθέσετε αγγούρι, φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού ή ακόμα και κάποιο έλαιο, και βουτάτε σ’ αυτό το (καθαρό) πρόσωπο σας αρκετές φορές για μερικά δευτερόλεπτα. Ο χρόνος που θα το κάνετε έχει σημασία καθώς δεν θα πρέπει να παραμείνετε στο κρύο νερό για παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα προκειμένου να μην ερεθίσετε την επιδερμίδα σας. Έπειτα συνεχίζετε τη ρουτίνα περιποίησης σας ως συνήθως.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε  5 με 10 λεπτά, χωρίς όμως να υπερβάλετε.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας αυτής είναι εμφανή καθώς άμεσα:

  • αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρήξιμο
  • βελτιώνεται η υφή της επιδερμίδας
  • μειώνεται η εμφάνιση των διογκωμένων πόρων

Όπως και με κάποιες άλλες θεραπείες προσώπου, έτσι κι αυτή ιδανικά είναι καλό να πραγματοποιείται το βράδυ και είναι βασικό να αυξάνετε σταδιακά το χρόνο της, ώστε η επιδερμίδα σας να συνηθίσει στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Η προσωρινή ερυθρότητα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι φυσιολογική, όμως αν καταλάβετε πως το δέρμα σας αντιδρά παράξενα, καλό είναι να τη διακόψετε.

Η διαδικασία θα πρέπει να αποφεύγεται αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή κάποιου άλλου είδους ερεθισμό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα