Λιπαρή Επιδερμίδα: Τι θα πρέπει να αποφύγουμε και πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση;
Καθαρισμός προσώπου
Credit: Thebeautyspecialistperth/Instagram

Τι μπορεί να προκαλέσει υπερβολική έκκριση σμήγματος και ποια μέτρα φροντίδας πρέπει να λάβουμε;

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας είναι ένα θέμα που αφορά πολλές γυναίκες και μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια. Όταν λοιπόν, η λιπαρότητα εντείνεται, πιθανόν να δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα, όπως ακμή και ατέλειες. Ωστόσο, η κατανόηση των αιτιών της και η κατάλληλη φροντίδα λύνουν το θέμα σε σημαντικό βαθμό.

Η εξισορρόπηση της λιπαρότητας της επιδερμίδας μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους και προϊόντα.

Καθαρισμός: Επιλέγουμε ήπια καθαριστικά προϊόντα προσώπου που δεν αφαιρούν υπερβολικά τα φυσικά έλαια του δέρματος. Οι συνθέσεις με συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ ή άργιλο συμβάλλουν στην απορρόφηση του λίπους.

Ενυδάτωση: Αν και μπορεί να φανεί παράξενο, η ενυδάτωση είναι σημαντική ακόμα και για τη λιπαρή επιδερμίδα. Χρησιμοποιούμε μια ελαφριά, μη λιπαρή ενυδατική κρέμα που θα διατηρήσει το δέρμα μας ενυδατωμένο χωρίς όμως να αυξήσει τη λιπαρότητα.

Χρήση αντι-λιπαρών προϊόντων: Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης ειδικά για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας του δέρματος. Προτιμάμε εξειδικευμένα καθαριστικά, τονωτικά και αντι-ακνεϊκές κρέμες.

Καθαριστικές μάσκες: Η χρήση καθαριστικών μασκών μια ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της υπερβολικής λιπαρότητας και την εξισορρόπηση της επιδερμίδας.

Διατροφή: Η υγιεινή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας. Περιορίζουμε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λιπαρά και καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Αποφεύγουμε την υπερβολική απολέπιση: Αν και η απολέπιση είναι σημαντική για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, η υπερβολικά συχνή απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας.

Τι άλλο μπορεί να προκαλέσει υπερβολική έκκριση σμήγματος;

Γενετικοί παράγοντες

Η κληρονομικότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα της λιπαρότητας της επιδερμίδας.

Ορμονικές αλλαγές

Οι ορμονικές αλλαγές, π.χ. κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης και οι ορμονικές διαταραχές, προκαλούν αυξημένη παραγωγή σμήγματος.

Λανθασμένες συνθέσεις

Η λανθασμένη επιλογή συνθέσεων, ιδίως εκείνων που περιέχουν λιπαρά συστατικά, αυξάνει τη λιπαρότητα και τις γυαλάδες.

Κλιματικοί παράγοντες

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία πιθανόν να επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας.

Στρες

Και το στρες μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή σμήγματος και, κατά συνέπεια, σε αυξημένη λιπαρότητα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα