Εσείς αλλάζετε τα πρωτόκολλα περιποίησης όταν πιάνουν τα πρώτα κρύα;

Tο φθινόπωρο είναι η τέλεια στιγμή για να επαναξιολογήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Γενικά, είναι πάντα καλό να προσεγγίζετε πάντα την περιποίηση έτσι κι αλλιώς εποχιακά, όπως ακριβώς κάνετε και με την γκαρνταρόμπα σας.

“Καθώς οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο θα πρέπει να αλλάζει και η φροντίδα της επιδερμίδας”, μου είχε πει κάποια στιγμή φίλη δερματολόγος.

Ξεκινήστε λοιπόν τις μικρές, αλλά σημαντικές τροποποιήσεις που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της επιδερμίδας σας.

Δοκιμάστε πιο παχύρρευστες υφές

Αφήστε στην άκρη τις ανάλαφρες συνθέσεις, που χρησιμοποιούσατε ευλαβικά και με χαρά το καλοκαίρι και βάλτε στη θέση της καθημερινής ενυδάτωσης, πιο πλούσιες υφές και καλλυντικές φόρμουλες με ceramides, που είναι ικανές να θρέψουν κάθε σημάδι ξηρότητας ή αφυδάτωσης.

Τα κεραμίδια λειτουργούν υπέροχα, καθώς δεσμεύουν ποσότητες νερού στα κύτταρα. Πρόκειται για ελαιώδη μόρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα και κυρίως στην επιφάνειά της, την κεράτινη στιβάδα. Κι όταν παρατηρείτε σημάδια αφυδάτωσης στο δέρμα σας συχνά συνδέεται με την έλλειψη κεραμιδίων. Για να αυξήσετε λοιπόν την ποσότητά τους στην επιδερμίδα, επιλέξτε καλλυντικές κρέμες που περιέχουν τέτοια στη σύνθεσή τους. Μια ακόμη λύση είναι η φανταστική νιασιναμίδη, που αυξάνει τα κεραμίδια.

Προσθέστε έξτρα στρώσεις ενυδάτωσης στην επιδερμίδα

Η προσθήκη ενός έξτρα στρώματος ενυδάτωσης στη ρουτίνα σας είναι ένας εξίσου πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την αφυδάτωση της επιδερμίδας σας, όταν ο καιρός αγριεύει. Ενα σωστό παράδειγμα που μου είχε ειπωθεί κάποια στιγμή και το’χω κρατήσει είναι το εξής: Οσο κρύο κάνει τόσο περισσότερα ρούχα φοράτε. Το ίδιο μπορεί να εννοηθεί και για τις στρώσεις στην επιδερμίδα.

Οταν ξεκινούν τα κρύα και για έξτρα ενυδάτωση, προσθέστε ένα πλούσιο ορό, ή ένα ακόμη προϊόν με βάση το υαλουρονικό στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα