Είναι όντως τόσο τέλειο το jojoba oil για τις ακνεϊκές επιδερμίδες;

Γενικά, τα έλαια προσώπου είναι δραστικά κι υπέροχα, καθώς προσφέρουν ενυδάτωση και δίνουν το κάτι παραπάνω στην επιδερμίδα. Το να τα εφαρμόσει όμως κάποιος, που έχει ακνεϊκή επιδερμίδα ή τάση για ακμή μπορεί και να φαντάζει υπερβολή. Κι όμως…

Το jojoba oil μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακμής, σύμφωνα με δερματολόγους. Λέγεται ότι όχι απλά βοηθάει στην ακμή, ρυθμίζοντας την παραγωγή ελαίων της, αλλά έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι που κάνει το jojoba oil να συμβάλει στη ρύθμιση της παραγωγής των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας, καθώς η σύσταση του μοιάζει αρκετά με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Έτσι, προσφέρει μια υπέροχη ενυδάτωση χωρίς να φράζει τους πόρους. Ακόμη, έχει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, κάτι που μπορεί να μειώσει την εμφάνιση ακμής.

Αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα ήταν να κάνετε μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο της, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε κάποια μη επιθυμητή αντίδραση. Επίσης, αν έχετε αλλεργική επιδερμίδα με σοβαρότερο θέμα ακμής, θα σας προτείναμε να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας έτσι κι αλλιώς.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα