Αυτά είναι τα σημεία που αμελείτε να εφαρμόσετε αντηλιακό και πρέπει να ξαναδείτε!
Photo by David Potaczala

Η χρησιμότητα του αντηλιακού και το πόσο απαραίτητο είναι σε κάθε πρωινή ρουτίνα ομορφιάς είναι πλέον καθημερινή συζήτηση σε όλες τις παρέες, γι’αυτό και θα παραλείψουμε ένα ακόμα ”κήρυγμα”.

Δερματολόγοι και skincare experts, επιμένουν χρόνια τώρα στη χρήση αντηλιακού non stop και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Είναι δεδομένο πως ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις και δεν βλάπτει επιλεκτικά. Είναι επίσης γνωστό, πώς το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα. Πόσο λάθος μπορεί να κάνει κάποιος;

Self-Tan: Έχουμε τα βήματα για ηλιοκαμένη επιδερμίδα με ασφάλεια

Κι όμως! Πριν απαντήσετε ξέρουμε ήδη μερικά σημεία στο σώμα σας τα οποία αμελείτε να φορέσετε αντηλιακό ή μπορεί απλά να μην τα έχετε σκεφτεί καν.

Τα χείλη

Δεν είναι μόνο μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, καθώς ξεφλουδίζουν και αφυδατώνονται εύκολα, αλλά κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από τον ήλιο. Μάλιστα ένα έγκαυμα στα χείλη είναι ιδιαιτέρως επώδυνο. Και επειδή γνωρίζουμε την αγάπη σας στα lip balms, προτείνουμε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας lip balm με ένα που να περιέχει και SPF.

Τα αυτιά

Είναι η περιοχή του προσώπου που θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί η πιο παραπονεμένη από άποψη προστασίας. Πρόκειται για ένα σημείο αρκετά εκτεθειμένο στον ήλιο ακόμα και αν φοράει κάποιος καπέλο.

Τα πόδια

Δεν αναφερόμαστε σε όλο το μήκος των ποδιών, αλλά συγκεκριμένα στο κουτεπιέ και στις πατούσες. Το καλοκαίρι, όπως τα ρούχα έτσι και τα παπούτσια, γίνονται πιο ανάλαφρα αφήνοντας εκτεθειμένα τμήματα του ποδιού, τα οποία επίσης πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο.

Τα μαλλιά

Τα προϊόντα προστασίας των μαλλιών από τον ήλιο, είναι πάρα πολλά και και όμως σπάνια τηρείται ευλαβικά την αντηλιακή τους προστασία. Τα μαλλιά είναι εξίσου ευαίσθητα με την επιδερμίδα και κινδυνεύουν από αφυδάτωση από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, καθώς τα κάνει πιο ξηρά και εύθραυστα. Ιδιαίτερη προσοχή εδώ θέλουν και τα βαμμένα μαλλιά, καθώς ο ήλιος μπορεί εύκολα να ξεθωριάσει το χρώμα.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα