Σκέφτεστε να κάνετε θεραπεία κερατίνης; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε
θεραπεία κερατίνης
Credits: @fada.doliso / Instagram

Η θεραπεία κερατίνης μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή. Δραματικό; Ναι. Λανθασμένο; Καθόλου. Αν έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά μάλλον θα γνέφετε τώρα καταφατικά. Η θεραπεία κερατίνης είναι μια προσωρινή χημική επεξεργασία που κάνει λεία και απαλή την τρίχα, προσθέτει λάμψη και το κυριότερο αφαιρεί το φριζάρισμα.

Αν σκέφτεστε να κάνετε αυτή τη θεραπεία που μεταμορφώνει τα μαλλιά και βελτιώνει την καθημερινότητά σας, τότε καλό είναι να γνωρίζετε τα παρακάτω.

Πώς λειτουργεί μια θεραπεία κερατίνης;

Κυρίως, υπάρχουν δύο τύποι θεραπειών κερατίνης – αυτές με φορμαλδεΰδη και αυτές χωρίς αυτήν. Και οι δυο αποτρέπουν το φριζάρισμα. Για την ακρίβεια δημιουργούν έναν ‘μανδύα’ στην τρίχα που διαρκεί αρκετές εβδομάδες. Η θεραπεία με φορμαλδεΰδη είναι πολύ πιο αποτελεσματική και τα αποτελέσματά της διαρκούν περισσότερο σε σχέση με την άλλη.

Μόλις εφαρμοστεί το διάλυμα, ο κομμωτής χρησιμοποιεί υψηλή θερμότητα για να το σταθεροποιήσει στην τρίχα. Προσοχή: Η θερμοκρασία πάνω από 180°C, είναι επισφαλής για τα μαλλιά, τονίζουν οι ειδικοί. Γι’ αυτό αν επιχειρήσετε κάτι τέτοιο στο σπίτι (σας συνιστούμε να μην το κάνετε), μην υπερβαίνετε αυτά τα επίπεδα θερμότητας.

Τα στάδια της θεραπείας με κερατίνη:

Λούσιμο με σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Αυτό το βήμα καθαρίζει τα μαλλιά σε βάθος, έτσι ώστε όταν εφαρμόζει η θεραπεία κερατίνης, να μπορεί να εισχωρήσει στον πυρήνα της τρίχας.

Εφαρμογή του διαλύματος με κερατίνη

Αφού τα μαλλιά είναι καθαρά και χωρίς conditioner, ο κομμωτής θα τα χτενίσει και θα εφαρμόσει το διάλυμα. Η επιφάνεια της τρίχας πρέπει να είναι καθαρή από μαλακτικούς παράγοντες ώστε το διάλυμα κερατίνης να διεισδύσει και να αλλάξει τους δεσμούς της τρίχας.

Αναμονή για να ενεργήσει

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και τη θεραπεία, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ενεργήσει. Έτσι αφού εφαρμοστεί το διάλυμα, ενδεχομένως να χρειαστεί να μείνετε σε έναν στεγνωτήρα για μερικά λεπτά.

Στέγνωμα με πιστολάκι

Στη συνέχεια, ο κομμωτής στεγνώνει τα μαλλιά ανά πολύ μικρές τούφες με μια τραχιά βούρτσα για να διασφαλίσει ότι κάθε τρίχα τεντώνει καθώς στεγνώνει.

Ίσιωμα με τη μασιά

Μετά το στέγνωμα με πιστολάκι, έχει σειρά το πέρασμα κάθε τούφας με τη μασιά αρκετές φορές, μέχρι να γίνει σούπερ λεία και ίσια. Η διαδικασία είναι πολύ σημαντική και στοχεύει στο να σφραγίσει τα συστατικά στην τρίχα. Αυτό είναι το μέρος που πραγματικά κάνει τη διαφορά σε μια θεραπεία κερατίνης.

Κρατήστε τα μαλλιά στεγνά

Ο κομμωτής σας θα σας πει πόσο καιρό μπορείτε να περιμένετε μέχρι το επόμενο λούσιμο (το διάστημα ποικίλλει από 1-2 μέρες, ανάλογα με τον τύπο της θεραπείας που κάνατε). Τι άλλο: Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα