Σκανδιναβικό ξανθό: Η απόχρωση μαλλιών που θα σας κάνει να κλείσετε αύριο ραντεβού στο κομμωτήριο
σκανδιναβικό ξανθό: πώς θα βάψουμε τα μαλλιά μας
Credits: @amaliaberglund / Instagram

Μην μπερδεύεστε, το σκανδιναβικό ξανθό δεν είναι μία συγκεκριμένη απόχρωση βαφής αλλά μια τεχνική χρώματος που αναδεικνύει το πρόσωπο.

Το καλοκαίρι μπορεί να μοιάζει μια μακρινή ανάμνηση, αλλά το σέξι, ηλιοκαμένο look μπορεί να διαρκέσει όλο τον χρόνο. Από το μακιγιάζ latte μέχρι τις ψεύτικες φακίδες και το tomato girl makeup, υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να ‘ζεστάνετε’ την εμφάνισή σας. Και η τεχνική του σκανδιναβικού ξανθού ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Είναι μια αγαπημένη τεχνική βαφής γιατί μαλακώνει τις ατέλειες και φωτίζει την όψη, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι μόλις γυρίσατε από διακοπές σε ένα ηλιόλουστο μέρος.

Σκανδιναβικό ξανθό: Η τεχνική

Όπως λέει και το όνομά της, το σκανδιναβικό ξανθό μιμείται το χρώμα των μαλλιών που συναντάμε στη Σκανδιναβία. Δεν είναι όμως μία συγκεκριμένη απόχρωση βαφής αλλά μια τεχνική χρώματος που αναδεικνύει το πρόσωπο, ‘ξανοίγοντας’ τις εξωτερικές τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο – θυμίζοντας φωτοστέφανο. Αυτό δημιουργεί το επιθυμητό εφέ του ηλιοκαμένου που αποκτούν οι φυσικοί ξανθοί όταν είναι στον ήλιο.

Η τεχνική δεν εφαρμόζεται μόνο στο ξανθό χρώμα, αφού προσθέτει διάσταση σε κάθε χρώμα μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα προσφέρει τη λάμψη που χαρίζουν οι κλασικές ανταύγειες χωρίς να χρειάζεται να τις κάνουμε σε όλο το κεφάλι.

Ωστόσο αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των δικών σας μαλλιών προς το ξανθό, επιλέξτε το baby blonde που κολακεύει κάθε τόνο του προσώπου.

Πώς να πετύχετε το στιλ

Σκέφτεστε να δοκιμάσετε την τεχνική του Σκανδιναβικού ξανθού; Κάντε πρώτα έρευνα και βρείτε φωτογραφίες με χρώματα μαλλιών και επιδερμίδας παρόμοια με τα δικά σας. Δείξτε τα στον κομμωτή σας για έμπνευση. Μία φωτογραφία θα τον βοηθήσει να κατανοήσει τι έχετε στο μυαλό σας, ώστε να σας προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, όπως άλλωστε προαναφέραμε, η τεχνική βαφής μπορεί να λειτουργήσει σε όλους. Ωστόσο για ένα πραγματικά φυσικό αποτέλεσμα, τα μαλλιά θα πρέπει να είναι ήδη αρκετά ανοιχτόχρωμα. Από καστανόξανθο μέχρι πιο ανοιχτό ξανθό. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο αρμονική η ανάμειξη της βάσης και των ανταυγειών.  

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα