Σχέδιο δράσης για να εξαφανίσετε το ενοχλητικό σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά

Pixelformula

Pixel Formula

Έχει συμβεί σε όλους: ξυπνάμε ένα ωραίο πρωινό και μόλις πάμε στον καθρέπτη να πλύνουμε το πρόσωπό μας το βλέπουμε. Είναι εκεί, να μας κοιτάει χαιρέκακα και να μας λέει καλημέρα. Φυσικά αναφερόμαστε στο σπυράκι που έκανε την εμφάνισή του από το πουθενά, το οποίο –αν δεν είστε καθόλου τυχερές- ίσως έρθει με παρέα άλλα σπυράκια.

Ναι, φυσικά η πρώτη σκέψη είναι να του επιτεθούμε με ότι μέσο διαθέτουμε και όχι δεν μπορούμε να περιμένουμε. Μην βιάζεστε όμως, η επίθεση πρέπει να είναι οργανωμένη, μεθοδευμένη, με σχέδιο και σωστά όπλα για να γίνει δουλειά.

Μην το σπάσετε!

Μη…μη… καλά, εντάξει καταλαβαίνουμε δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Κι εμείς προτιμάμε να μην πάμε πουθενά από το να εμφανιστούμε με ένα άσπρο  σπυράκι στον κόσμο. Αν το σπάσετε απολυμάνετε γρήγορα την περιοχή με λίγο betadine για να μην μεταφερθεί η μόλυνση και στη συνέχεια αφήστε το να ηρεμήσει.

Pore Purifying Clay Mask, Vichy

Κάντε τοπικά μάσκα

Αφού το σπάσατε βάλτε του τοπικά λίγη μάσκα με άργιλο. Η άργιλος «ρουφάει» όλα τα κακά από το δέρμα σας και θα το βοηθήσει να επουλωθεί και να μην …ξαναγεμίσει.

Προϊόν που ξηραίνει τα σπυράκια, BREAK OUT SPOT ON,
DR. SEBAGH

Καλό ντεμακιγιάζ

Εννοείται θα το καλύψετε αλλά πρέπει μετά να αφαιρέσετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το καμουφλάζ διαφορετικά δουλειά δεν γίνεται. Καθαρίστε λοιπόν καλά το πρόσωπό σας και τοπικά το σπυράκι με λίγη αντισηπτική λοσιόν που θα το ξεράνει.

Κορτιζονούχα κρέμα

Όχι δεν εννοούμε το «βαρύ πυροβολικό», ακόμα και μια απλή κρέμα με λίγη ποσότητα κορτιζόνης αρκεί για να κάνετε το την επίθεσή σας. Σε καθαρό δέρμα, πριν πέσετε για ύπνο, βάλτε λίγη ποσότητα κορτιζονούχας κρέμας και καλύψτε με ένα τσιρότο. Πιστέψτε μας, το πρωί θα έχει ήδη υποχωρήσει ο εχθρός.

Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω σας εγγυόμαστε πως οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα φύγουν πολύ πριν από την προγραμματισμένη τους αναχώρηση.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram