Θεόδωρος Βουκίδης: Οι 6 μύθοι για το face lifting που πρέπει να καταρρίψετε

Νομίζετε ότι αφορά τις ηλικίες άνω των πενήντα, ότι θα αλλάξει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας και ότι οι γύρω σας θα το καταλάβουν; Μάλλον χρειάζεται να ενημερωθείτε καλύτερα. Οι νέες εξελίξεις στο face lifting αναιρούν όλα όσα ίσως ξέραμε μέχρι τώρα!

Ο πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης λύνει όλες σας τις απορίες για τα θέματα πλαστικής χειρουργικής, δίνοντας λύσεις.

Μύθος Νο 1:

Face lifting κάνουν οι άνω των πενήντα

Αυτό είναι πραγματικά μια λανθασμένη πεποίθηση. Μία γυναίκα μπορεί να κάνει face lifting ακόμα και στην ηλικία των τριάντα αν το χρειάζεται λόγω της χαλάρωσης που  μπορεί να επέλθει στο πρόσωπο (φωτογήρανση κυριως, κληρονομικότητα, υπέρμετρος χρήση καπνου και αλκοόλ). 

Γενικά πλέον προτιμάμε να κάνουμε πιο νωρίς ένα lifting έτσι ώστε να μην έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η χαλάρωση στο πρόσωπο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα, να μη το καταλάβει ο περίγυρος και στο κάτω κάτω, αν δεν το κάνεις τώρα που είσαι νέα, πότε θα το κάνεις.

Επίσης μία άλλη σημαντική διαφορά, σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι το lifting μπορεί να γίνει σε πρώτη φάση στις περιοχές μόνο που το έχουν ανάγκη και όχι σε όλο το πρόσωπο.  Είναι αυτό που αποκαλούμε στο χώρο της πλαστικής, περιοχικό mini lifting (regional mini lifting).  Μπορεί να γίνει στο μέτωπο ή στην περιοχή γύρω από τα μάτια σε συνδυασμό με βλεφαροπλαστική για παράδειγμα.

Μύθος Νο 2:

Δεν θα χρειαστείς ποτέ να κάνεις lifting γιατί κάνεις botox

Οι μη επεμβατικές μέθοδοι όπως το botox και τα filler, μεσοθεραπείες και fraction laser μπορούν να καθυστερήσουν τα σημάδια του γήρατος όπως τις ρυτίδες έκφρασης και να εξασφαλίσουν ανανέωση του δέρματος, όμως δεν μπορούν να αποτρέψουν τη χαλάρωση του προσώπου που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου. Άλλο χαλάρωση, άλλο ρυτίδες και γήρανση του δέρματος.

Mύθος  Νο 3:

Τα νήματα έχουν αντικαταστήσει το face lifting

Αν και έχουν ειπωθεί πολλά για τα νήματα τα οποία τοποθετούνται ένα ένα σχηματίζοντας πλέγμα κάτω από συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο εξασφαλίζοντας, υποτίθεται,  ανόρθωση στα σημεία που υπάρχει χαλάρωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αποτελούν την ιδανική επιλογή πρώτον γιατί είναι βιοαπορροφίσιμα με αποτέλεσμα να έχουν αποτέλεσμα πολύ μικρής διάρκειας και δεύτερο γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα του face lifting που στην ουσία αναδιαμορφώνει το πρόσωπο και τοποθετεί τους  μύες και το δέρμα, που έχουν χαλαρώσει στην παλιά, ανατομική  τους θέση.

Γι’ αυτό  αν  ένα πρόσωπο έχει χαλάρωση συστήνουμε το face lifting ακόμα και σε ηλικίες των τριάντα και σαράντα και αφήνουμε πίσω όλες τις σκέψεις για κάποια χρήση νημάτων, άλλωστε η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ουδέποτε είχαμε σοβαρά αποτελέσματα με τα νήματα. Ήταν μια μόδα που πέρασε και άφησε πίσω πολλές απογοητευμένες κυρίες. Ο πλαστικός σε κάθε περίπτωση γνωρίζει ανάλογα με την περίπτωση ποια είναι η μέθοδος που θα εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα στον καθένα.

Μύθος Νο 4:

To lifting είναι δύσκολο χειρουργείο

Οι περισσότεροι φοβούνται το lifting γιατί δεν είναι σωστά ενημερωμένοι. Θεωρούν δηλαδή ότι πρόκειται για ένα βαρύ χειρουργείο  μεγάλης διάρκειας. Όμως η αλήθεια είναι ότι πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν.

Πλέον η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ενώ διαρκεί περίπου μία ώρα και άλλα 20 λεπτά επιπλέον αν συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική.

Μύθος Νο 5:

Θα πρέπει να μείνεις πολλές μέρες σπίτι μέχρι να φύγουν οι μελανιές

Ο χρόνος ανάρρωσης από ένα lifting είναι πολύ πιο σύντομος σε σχέση με το παρελθόν, αφού η επέμβαση γίνεται χωρίς να αφήνει μελανιές παρά μόνο ένα ελαφρύ οίδημα που υποχωρεί πολύ γρήγορα. 

Το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι του χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευτεί και μέσα σε 48 ώρες να επιστρέψει στις δραστηριότητές του, ακόμα και να κάνει μπάνιο στη θάλασσα (όχι όμως σε πισίνα για την αποφυγή του κινδύνου μολύνσεων).

Τα μάτια μονό, αφήνουν ελαφρείς μώλωπες για μια εβδομάδα περίπου και μάλιστα όχι πάντα.

Μύθος Νο 6:

Tο face lifting αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά

Αυτό μπορεί να ίσχυε παλιότερα σε κάποιες περιπτώσεις υπερβολών. Πλέον ο πλαστικός φροντίζει να εξαφανίσει τα σημάδια της γήρανσης επαναφέροντας του μύες στην παλιά τους θέση έτσι ώστε να μην αλλάξει το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά , από τη μετακίνησή τους. Η ανανέωση επομένως είναι διακριτική.

Το καλοκαίρι μάλιστα είναι μια πολύ καλή εποχή για lifting καθώς το άτομο μπορεί να κάνει την επέμβαση λίγο πριν τις διακοπές του, να φύγει στη συνέχεια και να τις απολαύσει χωρίς κανένα πρόβλημα και να επιστρέψει πιο ανανεωμένο και ξεκούραστο από ποτέ.

Πρέπει να τονίσουμε επι πλέον ότι η μικροεπέμβαση αυτή δεν έχει κανένα κίνδυνο για την υγεία, δεδομένου ότι γίνεται με τοπική αναισθησία, δεν έχει παραμονή στο νοσοκομείο, και ο εμπειρος πλαστικός χειρουργός γνωριζει πολύ καλα τα όρια και τις δυνατότητες της επέμβασης.

Το αποτέλεσμα ενός face lifting διαρκεί για περισσότερο από 7  με 10 χρόνια για τα άτομα που δεν καπνίζουν ενώ για καπνιστές και καπνίστριες γύρω στα 5-7 χρόνια.

Τον πλαστικό χειρουργό Θεόδωρο Βουκίδη (Prof Theodore Voukidis  MD, PhD, FACS,  ISAPS) μπορείτε να τον βρείτε στον ιατρείο του Λεωφ. Κηφισίας 332, Χαλάνδρι, απέναντι από το Νοσοκομείο Υγεία, www.voukidis.eu

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα