Πώς να καθαρίσετε σωστά τα beauty tools από σιλικόνη!

Τα σύνεργα ομορφιάς από σιλικόνη έχουν γίνει πολύ αγαπητά το τελευταίο διάστημα. Καθημερινά κυκλοφορούν όλο και περισσότερα και πιο εξελιγμένα αξεσουάρ από σιλικόνη, όπως πινέλα για εφαρμογή μασκών προσώπου,  σφουγγαράκια και συσκευές καθαρισμού. Το ότι είναι αντιβακτηριδιακά δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται καθάρισμα ανά τακτά διαστήματα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ομορφιάς σιλικόνης

Τα προϊόντα αυτά έχουν το προβάδισμα στη λίστα των καταναλωτών, ιδιαίτερα στους δύσκολους υγειονομικούς καιρούς που ζούμε, καθώς η σιλικόνη δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων στην επιφάνεια της, μειώνοντας κατά πολύ την πιθανότητα μόλυνσης. Επίσης, είναι πολύ πιο απαλό και υγιεινό υλικό προς της επιδερμίδα, σε αντίθεση με το πλαστικό που μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς σε αυτή και δεν είναι τόσο φιλική προς το περιβάλλον συγκριτικά με τη σιλικόνη. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας προϊόντα σιλικόνης βοηθάτε το περιβάλλον, καθώς δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε, αφού μπορείτε μόνο να τα καθαρίζετε.

Πώς να καθαρίσετε εργαλεία ομορφιάς από σιλικόνη

Ο καθαρισμός τους αποτελεί πολύ εύκολη, γρήγορη και απλή υπόθεση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα απλό σαπούνι και ζεστό νερό μια φορά κάθε μια με δύο εβδομάδες αναλόγως πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ξεβγάλει καλά όλο το σαπούνι και αφήστε το εργαλείο ή τη συσκευή ομορφιάς σας να στεγνώσει.

Ένα μικρό tip: αν δείτε ότι έχει μείνει κάτι σαν λευκή πούδρα πάνω στο εργαλείο σας, τότε το νερό έχει άλατα. Για αυτό, μπορείτε να βυθίσετε το εργαλείο σε λευκό ξίδι για μισή ώρα και είναι πανέτοιμο.

Τι να αποφύγετε όταν καθαρίζετε τα εργαλεία ομορφιάς σας από σιλικόνη

Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσετε αρωματισμένο σαπούνι ή σαπούνι με βάση κάποιο έλαιο ή πηλό, καθώς όλα αυτά μπορούν να βλάψουν τη σιλικόνη. Επιπλέον, αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν οινόπνευμα, γιατί οι πιθανότητες να φθείρουν το εργαλείο σας και να προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα είναι μεγάλες.

Σκεφτείτε τον καθαρισμό των εργαλείων σας από σιλικόνη με τον ίδιο τρόπο που καθαρίζετε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ σας, έτσι πρέπει να καθαρίζετε και αυτά.

Εσείς χρησιμοποιείτε εργαλεία ομορφιάς από σιλικόνη;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα