Πώς μπορείς να μειώσεις τις ραγάδες στο σώμα σου

Μία δίαιτα που σε έκανε να χάσεις απότομα βάρος, μία ή και περισσότερες εγκυμοσύνες αλλά και η παντελής έλλειψη γυμναστικής από τη ζωή σου. Αυτοί είναι οι τρεις πιο πιθανές αιτίες εμφάνισης ραγάδων στην επιδερμίδα σου.

Η επιδερμίδα μας αποτελείται από ελαστίνη, η οποία καταστρέφεται από τις παραπάνω αιτίες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται ραγάδες στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος μας. Ευτυχώς για όλες μας, οι ραγάδες είναι κυρίως ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την αισθητική και με τον τρόπο που θέλουμε εμείς να μοιάζει το σώμα μας, ωστόσο δεν προκαλούν όμως κάποιο πρόβλημα στην υγεία μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις ραγάδες είναι η πρόληψη. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε όλες οι γυναίκες είναι να προσθέσουμε στη διατροφή μας τροφές που είναι φιλικές στην επιδερμίδα μας. Φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, οι πρωτεΐνες, αλλά και τα λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται στα αμύγδαλα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και τα ψάρια είναι μερικές από τις τροφές που πρέπει να ξεκινήσουμε να τρώμε.

Εξίσου σημαντική είναι η γυμναστική και η ενυδάτωση του οργανισμού μας. Ο βασικός στόχος μας θα πρέπει να είναι τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και φυσικά θα πρέπει να πίνουμε και φυσικούς χυμούς από φρούτα εποχής. Όσον αφορά στη γυμναστική χρειάζεται να βρούμε έναν τρόπο να την προσθέσουμε στην καθημερινότητα μας. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος προπόνησης, η καθεμία από εμάς μπορεί να διαλέξει εκείνη που της ταιριάζει.

Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε ήδη εμφανίσει ραγάδες στο σώμα μας;

Δυστυχώς, από την στιγμή που εμφανιστούν οι ραγάδες δεν υπάρχει τρόπος να εξαφανιστούν. Μπορούν όμως να μειωθούν. Πώς;

Self tan

Ναι, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για να χαρίσετε το εφέ του μαυρίσματος στην επιδερμίδα σας είναι μία λύση. Όταν μαυρίζετε, οι ραγάδες δεν φαίνονται τόσο έντονα.

Μακιγιάζ

Σε περίπτωση που οι ραγάδες έχουν εμφανιστεί σε ένα εμφανές σημείο όπως το μπούστο ή η κοιλιά μπορείτε να εφαρμόσετε foundation ώστε να τις καλύψετε όπως κάνετε και με το ενοχλητικό σπυράκι στο πρόσωπο. Απλώς στη συνέχεια θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές ώστε να μην τρίψετε τα συγκεκριμένα σημεία.

Ελαιόλαδο

Το μασάζ επίσης βοηθά στη μείωση των ραγάδων στην επιδερμίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάλιστα ελαιόλαδο και να κάνετε μασάζ για αρκετή ώρα στα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια, ένα ζεστό αφρόλουτρο θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας.

Προϊόντα ομορφιάς

Εάν οι παραπάνω τρόποι σας φαίνονται προσωρινοί και χρονοβόροι υπάρχει ένας ακόμα καλύτερος. Αρκεί να επισκεφτείτε κάποιο φαρμακείο ή κάποιο κατάστημα καλλυντικών όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Να μειώσουν δηλαδή τις ραγάδες από την επιδερμίδα μας.

Τα beauty products που αξίζει να δοκιμάσεις:

BIOVERGETURES
BIOTHERM

FREZYKELD CREAM
FREZYDERM

BIO-OIL BIO-OIL

RESTRUCTURING DRY OIL
ALGOTHERM

STRETCH MARK MINIMIZER
CLARINS