Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν προσπαθείς να καλύψεις ένα σπυράκι
Pixel Formula

Υπάρχει μία λέξη που μπορεί να φέρει πανικό στις περισσότερες γυναίκες. Αυτή δεν είναι άλλη από τη λέξη σπυράκι. Τα πράγματα μάλιστα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν ξυπνάμε, κοιτάμε το πρόσωπο μας στον καθρέφτη και αυτός ο ανεπιθύμητος επισκέπτης έχει κάνει την εμφάνιση του. Σίγουρα η διάθεση μας πέφτει και ψάχνουμε αμέσως τρόπο για να το καλύψουμε και να προσποιηθούμε πως δεν υπάρχει.

Έτσι, οι περισσότερες χρησιμοποιούμε το πιο βασικό όπλο μας. Το μακιγιάζ. Κάπου εδώ όμως ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε κάποια λάθη όταν προσπαθούμε να καλύψουμε τα σπυράκια. Το αποτέλεσμα; Είτε φαίνεται ακόμα πιο έντονα από πριν είτε πετυχαίνουμε να το μολύνουμε και να μας βασανίσει ακόμα περισσότερο.

Ποια είναι λοιπόν να πιο συχνά λάθη που κάνεις και πώς θα τα διορθώσεις;

 

Δεν δίνεις χρόνο στο σπυράκι να ιαθεί πριν το καλύψεις με μακιγιάζ

Το να βάζεις πολύ make up πάνω στο σπυράκι σου δεν κάνει μόνο αυτό που θέλεις να κρύψεις πιο φανερό αλλά και επιβαρύνει την επιδερμίδα του προσώπου σου καθώς το make up κλείνει τους πόρους και δεν της επιτρέπει να αναπνεύσει.

Δεν χρησιμοποιείς καθαρά πινέλα

Το να μην καθαρίζεις τακτικά και σωστά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα σου λόγω των βακτηρίων και μικροβίων και να κάνει την ακμή σου ακόμα χειρότερα.

Δεν ενυδατώνεις αρκετά την επιδερμίδα σου

Ακόμα και εάν δεν έχεις κάποιο σπυράκι να σε «βασανίζει», η ενυδάτωση του προσώπου σου πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις το make up σου.

Δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη απόχρωση concealer

Έτσι όπως επιλέγεις την απόχρωση του foundation και του concealer για την επιδερμίδα σου έτσι χρειάζεται και η κατάλληλη απόχρωση concealer για να καλύψεις τα σπυράκια. Διάλεξε ένα concealer που είναι λίγο πιο σκούρο από τον τόνο της επιδερμίδας σου έτσι ώστε να μπορείς να «καμουφλάρεις» επιτυχώς.

Βάζεις επάνω του πολύ make up

Αρχικά πρέπει να είσαι σίγουρη πως η επιδερμίδα σου είναι ενυδατωμένη σε εκείνο το σημείο στη συνέχεια άπλωσε το make up σου, όχι υπερβολές στο σημείο, και χρησιμοποίησε ένα flat πινέλο για να ταμπονάρεις την περιοχή, έπειτα συνέχισε να βάζεις foundation και στην κάθε στρώση ταμπόναρε το σημείο μέχρι να μην φαίνεται πλέον.

 

Ποια είναι τα serum που αξίζει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου;

[ap_gallery id=”7183″]

 

Δες επίσης τα ρουζ που αξίζει να δοκιμάσεις

[ap_gallery id=”7173″]

 

[ap-read-more post=”640188″]

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα