Πέντε λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας (και πώς θα το αλλάξετε)

Γίνεται να κάνουμε τα μαλλιά μας να μακρύνουν πιο γρήγορα; Κι όμως, γίνεται! Ακριβώς όπως τα πάντα στο σώμα μας, η κατάσταση των μαλλιών μας είναι αποτέλεσμα της ρουτίνας, της φροντίδας και των συνηθειών μας. Από το τι τρώμε, μέχρι το πόσο κοιμόμαστε, όλα εξαρτώνται από εμάς.

Αν τα μαλλιά μας όμως δεν μακραίνουν ποτέ πέρα από ένα στάνταρ μήκος, υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε; Good news: Υπάρχει και επειδή αυτή τη σεζόν η τάσεις απαιτούν μαλλιά α λα Ραπουνζέλ, κρατήστε σημειώσεις.

Έχετε έλλειψη σιδήρου

Αν υποψιάζεστε πως έχετε έλλειψη σιδήρου, φροντίστε να κάνετε άμεσα εξετάσεις, ώστε ο γιατρός να σας πει αν χρειάζεστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Μέχρι τότε, προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές που περιέχουν σίδηρο, όπως το μοσχάρι, το συκώτι, το σπανάκι και οι φακές.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι το μόνο σύμπτωμα έλλειψης ύπνου – τα αδύναμα μαλλιά συνδέονται επίσης άμεσα, οπότε φροντίστε να κοιμάστε οπωσδήποτε οχτώ ώρες κάθε βράδυ.

Κουρεύεστε συνέχεια ή σπάνια

Το πρώτο δεν θέλει εξήγηση – αν κόβετε τα μαλλιά σας συνέχεια, δεν πρόκειται να μακρύνουν. Το ίδιο όμως αποτέλεσμα θα έχει η αποχή από την επίσκεψη στο κομμωτήριο, αφού αν δεν απομακρύνετε τις κατεστραμμένες άκρες, τα μαλλιά θα σπάνε και δεν θα μακραίνουν.

Έχετε πολύ άγχος

Το στρες και το άγχος μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τριχόπτωση, οπότε φροντίστε να βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε – για το καλό των μαλλιών σας!

Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα

Τα εργαλεία με θερμότητα μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας αν δεν προσέξετε. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα που τα προστατεύουν και προσθέστε στην καθημερινότητά σας ειδικά έλαια και μάσκες που ενυδατώνουν και θρέφουν σε βάθος την τρίχα.

Διαβάστε επίσης:

Με αυτό το foundation η επιδερμίδα σας δεν θα χρειάζεται κανένα φίλτρο στο instagram για να δείξει αψεγάδιαστη

Έβελυν Καζαντζόγλου: Δείτε τις αλλαγές στην εμφάνισή της από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα

Under €10: Πέντε οικονομικά best seller καλλυντικά που ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσετε

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram