Οι πιο stylish κουπ για το στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, δείτε αυτές τις πιο κολακευτικές κουπ που ταιριάζουν απόλυτα στο σχήμα σας και βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά σας.

Pixie, shag, french bob, lob, butterfly haircut κλπ. Όταν μιλάμε για διάφορα χτενίσματα και κουπ, δεν είναι πάντα βέβαιο ότι ταιριάζoυν σε όλους. Για να κάντε την ιδανική επιλογή πρέπει να λάβετε υπόψη σας το σχήμα του προσώπου αλλά και τον χρόνο styling που είστε διατεθειμένες να αφιερώνετε καθημερινά. Όμως στην τελική είστε πάντα ελεύθερες να επιλέξετε το look που σας αρέσει, αρκεί να κάνετε μικρές προσαρμογές. Για εσάς που έχετε στρογγυλό πρόσωπο, επιλέξαμε τις καλύτερες κουπ οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα στη δομή του.

Στρογγυλό πρόσωπο: Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του

Το μήκος του προσώπου από πάνω προς τα κάτω είναι ίδιο με το πλάτος στο ύψος των ζυγωματικών. Το πηγούνι είναι στρογγυλεμένο ενώ από το περίγραμμα απουσιάζουν οι έντονες γωνίες. Επομένως το ιδανικό κούρεμα είναι εκείνο που διαμορφώνει γωνίες και δίνει την αίσθηση της επιμήκυνσής του.

Μπορεί το στρογγυλό πρόσωπο να υποστηρίξει διάφορες κουπ;

Ναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου ταιριάζουν διάφορες κουπ, είτε κοντές, μεσαίου μήκους είτε μακριές. Ωστόσο οι καλύτερες επιλογές είναι αυτές που προσθέτουν μήκος και κίνηση. Επίσης, μία έξτρα συμβουλή: Δώστε έμφαση στις τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, κάνοντας layerings ή curtain bangs.

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιες είναι οι πιο μοντέρνες και κολακευτικές κουπ για το στρογγυλό πρόσωπο.

H pixie κουπ

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για το στρογγυλό πρόσωπο και μια κομψή πρόταση για το χειμώνα. Το μυστικό για να πετύχει αυτό το σχήμα είναι το φιλάρισμα των μαλλιών στην περιοχή των κροτάφων και το στεφάνι. Αυτό όχι μόνο θα κάνει πιο μακρόστενο το πρόσωπο, αλλά θα επιμηκύνει και τον λαιμό όταν τη βλέπουμε από το πλάι.

Γεωμετρική κουπ

Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα γεωμετρικών κουπ είναι το καρέ σε γραμμή Α. Είναι πιο κοντό στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ οι άκρες μπροστά είναι πιο μακριές, φτάνοντας στο ύψος της γραμμής του σαγονιού ή και πιο κάτω.

Curtain bangs

Οι curtain bangs, δηλαδή οι μακριές αφέλειες με χωρίστρα στη μέση, είναι κατάλληλες για κάθε σχήμα προσώπου και τύπο μαλλιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μακραίνουν το στρογγυλό πρόσωπο και τονίζουν τα ζυγωματικά. Επιπλέον, δημιουργούν ένα ανανεωμένο, φρέσκο look που προσαρμόζεται στην προσωπικότητα και το στιλ κάθε γυναίκας, χωρίς μεγάλες αλλαγές στο κούρεμα ή το μήκος των μαλλιών.

The mixie

Κάτι μεταξύ καρέ και pixie. Αυτό το στιλ διατηρεί το μήκος τόσο μπροστά όσο και πίσω από τα αυτιά, επιμηκύνοντας το πρόσωπο ανφάς αλλά και προφίλ. Προαιρετικά: Μία χαριτωμένη μικρή φράντζα θα προσφέρει έξτρα θηλυκότητα και ταυτόχρονα μία edgy νότα στο look.

Αν ωστόσο δε σας αρέσει η φράντζα, η κουπ δείχνει εξίσου φρέσκια χτενίζοντας όλα τα μαλλιά προς τα πίσω, σε wet ύφος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα