Ο χρυσός κανόνας που καθορίζει αν θα σας πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά

Να κόψετε τα μαλλιά σας ή όχι; Ιδού η απορία. Το τελευταίο διάστημα τα κοντά μαλλιά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, με celebrities και μοντέλα να αποχωρίζονται τις μακριές τους μπούκλες για χάριν ενός edgy κουρέματος που φτάνει πάνω από το πιγούνι.

Η πρώτη μας κίνηση όταν νιώσουμε πως είμαστε έτοιμες να κάνουμε μία αλλαγή είναι να χαζέψουμε περιοδικά και websites για να αντλήσουμε έμπνευση από τις celebrities. Είναι όμως αυτό σωστό; Όχι κορίτσια, δεν είναι, γιατί όσο κι αν πηγαίνει το κοντό μαλλί στην αγαπημένη σας σταρ, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως θα ταιριάζει και σε εσάς, εκτός αν είστε twins. Επειδή μάλλον όμως δεν είστε, ανακαλύψαμε ένα τεστ που θα αποκαλύψει με σιγουριά αν τα κοντά μαλλιά είναι για εσάς. Ο κανόνας θεσπίστηκε από τον John Frieda και η εφαρμογή του είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείτε μόνο έναν χάρακα και ένα μολύβι (και μία φίλη σας ιδανικά, για να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα η διαδικασία).

short-hair-sketch
Αρχείο InStyle

  • Πάρτε το μολύβι και τοποθετήστε το κάτω από το πιγούνι σας.
  • Τοποθετήστε τον χάρακα ακριβώς στο σημείο που τελειώνει ο λοβός του αυτιού σας.
  • Μετρήστε τα εκατοστά από εκείνο το σημείο, μέχρι εκεί που συναντά το μολυβί.

Αν είναι λιγότερα από 5,5 εκατοστά, τότε go! Κόψτε τα μαλλιά σας κοντά και θα δείχνετε υπέροχες. Αν είναι περισσότερα, τότε καλύτερα να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε ένα πιο μακρύ μήκος. Πανεύκολο σωστά;

Διαβάστε επίσης:

5 έλαια προσώπου που θα διατηρήσουν τη λάμψη στο πρόσωπο σας τη νέα σεζόν!

Οι top 5 ενυδατικές κρέμες σώματος που θα επαναφέρουν το ξηρό δέρμα σας μετά τις διακοπές

Plum Lips: Οι πιο hot αποχρώσεις στα χείλη για το Φθινόπωρο 2016

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram