Η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς στο δρόμο για τα Oscars

Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε κι όμως είναι αλήθεια. Το «Chevalier» με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά είναι εν δυνάμει υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας!

Η ταινία «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά μπορεί να είναι μία από τις 5 ταινίες που διεκδικούν το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κάτι που θα μάθουμε επίσημα μερικούς μήνες μετά όταν ανακοινωθούν οι τελικές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ.

Το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ταινία που τελικά επελέγη από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ως πρόταση προς τον Υπουργό για τις υποψηφιότητες των προσεχών Οσκαρ.

Ως γνωστόν, κάθε χρόνο, όλες οι χώρες στέλνουν μια ταινία ως πρόταση προς την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου προκειμένου να λάβει μέρος στη διαδικασία για την τελική πεντάδα υποψηφιοτήτων στη κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η πρόταση αυτή γίνεται προς τον Υπουργό από ειδική επιτροπή που αποτελείται από έναν πρόεδρο και έξι μέλη. Φέτος η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς κονταροχτυπήθηκε με την ταινία “Ένας άλλος κόσμος” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αλλά τελικά το “Chevalier” επικράτησε στις προτιμήσεις της επιτροπής.
Πέρα από τον Έλληνα σταρ στην ταινία συμμετέχουν οι: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Ορφανός και Κώστας Φιλίππογλου.

Τελευταία φορά που ελληνική ταινία κατάφερε να μπει στην λίστα των 5 και διεκδίκησε το συγκεκριμένο βραβείο ήταν το 2010 με τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου.