Εσείς ξέρετε τι συμβαίνει με τις ραβδώσεις στα νύχια;

Όταν μιλάμε για νύχια, μιλάμε συνήθως για ένα αγαπημένο χρώμα ή για τις τάσεις σε σχέδια που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε. Και συνήθως αυτό που μας απασχολεί σ’ αυτά είναι να μην σπάνε.

Στο μεταξύ, η προσοχή στα νύχια έχει να κάνει με τις αλλαγές που παρατηρείτε: Το βερνίκι δεν στρώνει ή μικρές λευκές γραμμές, γνωστές κι ως ραβδώσεις νυχιών εμφανίζονται από το πουθενά και δεν ξέρετε γιατί.

Μιλώντας με ειδικούς συγκέντρωσα εδώ όλα όσα θέλετε να ξέρετε γι’ αυτές.

Τι είναι οι ραβδώσεις;

Οι ραβδώσεις νυχιών είναι, στην απλούστερή τους έκφραση, μια κοιλότητα. Αυτή η κοιλότητα, που συχνά συνοδεύεται από λευκές κηλίδες ή γραμμές, μπορεί να είναι άνιση, ή να γίνεται αντιληπτή και στο άγγιγμα. Τα καλά νέα είναι ότι οι ραβδώσεις των νυχιών δεν είναι επώδυνες και σπάνια είναι ανησυχητικές.

Τι προκαλεί τις ραβδώσεις;

Οι ειδικοί λένε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι αποθέσεις ασβεστίου ή έλλειψη αυτού και τις παρομοιάζουν με ρυτίδες, που είναι συνηθισμένες και δείχνουν απλώς ότι ο χρόνος περνάει και τα νύχια αλλάζουν.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, οι ραβδώσεις νυχιών μπορεί να είναι σημάδι σοβαρότερου ζητήματος υγείας και να αποτελούν σημάδι αναιμίας ή κι αρθρίτιδας, ή κάποιας πάθησης όπως ο διαβήτης, ή και να δείχνουν διαταραχές του θυρεοειδούς.

Πώς προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται;

Δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν τελείως οι ραβδώσεις στα νύχια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν και να τις κάνετε να δείχνουν λιγότερο εμφανείς. Η συχνότερη χρήση buffer θα μπορούσε να βοηθήσει.

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, το μανικιούρ από ακρυλικό ή τζελ δεν προκαλεί απαραίτητα ραβδώσεις, αλλά μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα αν τα νύχια έχουν λειανθεί υπερβολικά κατά την αφαίρεση. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική λίμα ή επιθετική απόξεση, η βάση των νυχιών θα υποστεί ζημιά και πιθανόν να δημιουργηθούν ανωμαλίες στην επιφάνεια, που αυτό μπορεί τελικά να προκαλέσει ραβδώσεις.

Το να διατηρείτε τα χέρια, αλλά και τα νύχια σας ενυδατωμένα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι πολύ σημαντικό για την αποφυγή των ραβδώσεων. Σας προτείνω σε κάθε περίπτωση την οργανική κρέμα χεριών Helichrysum Hand Cream της Aegli, που είναι εξαιρετικά θρεπτική για ξηρά και ευαίσθητα χέρια και νύχια. Την αγαπώ γιατί απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας κι είναι πλούσια σε εκχύλισμα οργανικού Ελίχρυσου και Ανθόνερο Βασιλικού που έχουν καταπραϋντική δράση, ενυδατώνουν το δέρμα, διεγείρουν την έκκριση β-ενδορφινών και προστατεύουν την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες.

Nας σας φροντίζετε σωστά και καθημερινά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα