Να γιατί τα αντιοξειδωτικά δεν πρέπει να λείπουν από τη ρουτίνα της περιποίησης

Τα προϊόντα περιποίησης που βασίζονται στα αντιοξειδωτικά έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις κατά των ρυτίδων. Αυτή είναι η πρώτη κατανόηση στη ιστορία της δυναμικής τους. Και γνωρίζοντας εξ αρχής ότι τα αντιοξειδωτικά είναι ικανά στην απόλυτη δέσμευση κι εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί είναι τα πιο πολύτιμα συστατικά για την υγιή λάμψη της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση γιατί αποτελούν τη σημαντικότερη άμυνα κατά της πρόωρης γήρανσης.

Αρκετές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια συγκρίνουν τα αντιοξειδωτικά με τα αντηλιακά, θέλοντας να δείξουν το πόσο αυτά όταν εισχωρούν στη ρουτίνα της περιποίησης και σε κάποια βασικά μας προϊόντα ενισχύουν όχι μόνο τους μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και βελτιώνουν σημαντικά τις κυτταρικές λειτουργίες της.

Κατανοώντας λοιπόν το ότι τα αντιοξειδωτικά είναι εξαιρετικά χρήσιμα, καθώς ενδυναμώνουν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου τα αναζητούμε και τα επιλέγουμε τόσο στα αντηλιακά προϊόντα μας, όσο και στις αγαπημένες μας κρέμες καθημερινής περιποίησης, δυναμώνοντας το σύστημα αυτοάμυνας της επιδερμίδας μας θωρακίζοντάς την παράλληλα απέναντι στις καθημερινές επιθέσεις (ρύπους, ηλιακή ακτινοβολία, στρες, κάπνισμα κ.λπ.)

Σ’ άλλα υπέροχα που κάνουν τα αντιοξειδωτικά είναι να διαπερνούν το φραγμό της κερατίνης στιβάδας, διεισδύοντας σε βάθος και δρώντας πάντα αποτελεσματικά. Ανακαλύψτε λοιπόν μερικά μόνο απ’ αυτά, προσθέστε τα στη συνέχεια στην καθημερινή σας περιποίηση και θα μας θυμηθείτε!

 

Βιταμίνη Α: Είναι μια σημαντικότατη βιταμίνη κι από τις πρώτες που κατάφερε να εισχωρήσει σε προϊόντα περιποίησης και να θεωρηθεί  πολύτιμη. Διεγείρει τους ινοβλάστες στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας, λειαίνει τις ρυτίδες και βοηθάει σημαντικά στην απομάκρυνση των καφέ κηλίδων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Βιταμίνη C: Αυτή είναι η μεγαλύτερη σταρ των βιταμινών για άμεση λάμψη. Την αγαπάμε και την αναζητούμε γιατί ξέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες, αλλά και από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Κάνει εξαιρετική δουλειά και στην παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ προσφέρει άμεσα πιο λαμπερή επιδερμίδα με λιγότερες ατέλειες.

Βιταμίνη Ε: Μια εκπληκτική βιταμίνη, που δουλεύει σωστά για να κλειδώσει την υγρασία, να ενισχύσει την παραγωγή του κολλαγόνου και να εξυπηρετήσει τέλεια την λειτουργία του φυσικού φράγματος της επιδερμίδας. Και το σημαντικότερο; Προστατεύει κι από την ηλιακή ακτινοβολία.

Συνένζυμο Q10: Είναι πανίσχυρη η δράση του στις ρυτίδες και στην άτονη όψη του προσώπου και οι επιστήμονες μιλούν για ένα θαύμα όταν συνδυαστεί με βιταμίνη C και Ε. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι προσφέρει σούπερ ενέργεια κι διαύγεια στην επιδερμίδα.

Καλέντουλα: Σούπερ ευεργετική και αποτελεσματική συμβάλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, αλλά και στην ανανέωση των κυττάρων.

 

Ειδικοί και skincare lovers του πλανήτη beauty λένε ότι τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν υπέροχα στις καλλυντικές συνθέσεις όταν τα βρίσκουμε σε συνδυασμούς και όχι μεμονωμένα, καθώς έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι όταν δρουν σε συνέργεια η αποτελεσματικότητά τους πολλαπλασιάζεται.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα