Μήπως κάνετε και εσείς αυτά τα τρία λάθη όταν ενυδατώνετε το δέρμα σας;

Το λέμε, το ξαναλέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε: η ενυδάτωση είναι το α και το ω για μία όμορφη επιδερμίδα. Ίσως φοράτε την κρέμα σας και νομίζετε ότι αυτό είναι αρκετό, αλλά μήπως κάπου κάνετε λάθος; Διαβάστε παρακάτω τα τρία πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στην ενυδάτωση και διορθώστε τα asap για να έχετε λαμπερό δέρμα που ακτινοβολεί υγεία.

 Ενυδατώνεστε σωστά;

Η σωστή ενυδάτωση θέλει τον τρόπο της. Για να έχουμε αποτελέσματα πρέπει να εφαρμόσουμε το ενυδατικό προϊόν στο δέρμα μας μετά τον καθαρισμό, όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό. Κι όμως, με το να περιμένουμε να στεγνώσει η επιδερμίδα (ή να την στεγνώνουμε με την πετσέτα) είναι λάθος. Για την ακρίβεια η επιδερμίδα είναι πιο δεκτική στα συστατικά της κρέμας όσο είναι ακόμα βρεγμένη. Ένα έξυπνο κόλπο, που μπορείτε να κάνετε, είναι να φορέσετε την κρέμα σας, στη συνέχεια να τοποθετήσετε στο πρόσωπο ένα υγρό, βαμβακερό πανί και πάνω από αυτό ένα ακόμα στεγνό. Δηλαδή κρέμα-βρεγμένο πανί-στεγνό πανί. Μία φορά την εβδομάδα από 15 έως 30 λεπτά είναι αρκετή για αισθητά αποτελέσματα και βαθιά ενυδάτωση.

Και τα σπυράκια θέλουν ενυδάτωση

Τι γίνεται όμως με τα σπυράκια και την ενυδάτωση; Σε αντίθεση με το τι πιστεύατε, όταν τα σπυράκια βρίσκονται σε έξαρση το δέρμα χάνει την ιδιότητά του να συγκρατεί το νερό. Αυτό σημαίνει ότι με το να αποφεύγετε την κρέμα κάνετε περισσότερο κακό από ότι καλό. Φοράτε λοιπόν την ενυδατική σας ακόμα και αν έχετε ακμή. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές κρέμες ειδικά για τις επιδερμίδες με ατέλειες.

Η ενυδάτωση δεν χρειάζεται να κοστίζει

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας πρέπει να ξοδέψουμε αρκετά χρήματα  σε ακριβά προϊόντα που υπόσχονται θαύματα. Ωστόσο οι επιστήμονες ομολογούν ότι φθηνά ενυδατικά συστατικά όπως η βαζελίνη, η ουρία και η γλυκερίνη, όχι μόνο λειτουργούν αποτελεσματικά αλλά μπορούν ακόμα και να επιδιορθώσουν τα κατεστραμμένα κύτταρα της κεράτινης στιβάδας του δέρματος. Πού βρίσκουμε αυτά τα συστατικά; Καλά το μαντέψατε, στις πιο οικονομικές κρέμες προσώπου. Τέρμα λοιπόν στα περιττά έξοδα, η λύση είναι εδώ και δεν χρειάζεται να τινάξει το budget στον αέρα.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram