Με τη mini πλαστική κοιλιάς μπορείτε να φορέσετε τα αγαπημένα crop μπλουζάκια που επιτάσσει η μόδα

Η μόδα επιτάσσει κοντά μπλουζάκια, μπουστάκια, φορέματα με ανοίγματα στην περιοχή της κοιλιάς. Και φυσικά η ώρα του μπικίνι πλησιάζει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που η παραλία είναι το δεύτερο σπίτι όλων. Σκέφτεσαι όμως ότι είναι μάλλον δύσκολο να τολμήσετε να τα φορέσετε όλα αυτά επειδή δεν έχετε επίπεδη κοιλιά; Κι όμως, οι νέες εξελίξεις στην πλαστική κοιλιάς μπορεί να εξασφαλίσουν το αισθητικό αποτέλεσμα που χρειάζονται οι γυναίκες που θέλουν να ντύνονται πιο αποκαλυπτικά.

Ο πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης απαντά σε πέντε βασικές ερωτήσεις που αφορούν τη mini πλαστική κοιλιάς

Τι έχει αλλάξει στην επέμβαση πλαστική κοιλιάς σε σχέση με το παρελθόν;

Kατά τη διάρκεια της κλασικής πλαστικής κοιλιάς, στο παρελθόν ο πλαστικός χειρουργός δημιουργούσε μια χαμηλή πρόσθια κοιλιακή τομή και αφαιρούσε την περίσσεια κοιλιακού δέρματος και λίπους, ενώ συγχρόνως επανατοποθετούσε τον ομφαλό σε νέα θέση. Στη συνέχεια, διόρθωνε τη χαλάρωση των κοιλιακών μυών και αποκαθιστούσε τον τόνο του κοιλιακού τοιχώματος. Με τη νέα μέθοδο, προηγείται αυτής της διαδικασίας η λιποαναρρόφηση. Με μία λεπτή ανατομική κάνουλα που εισέρχεται πιο βαθιά στο λίπος, δηλαδή μέσα στην περιοχή που είναι αποθηκευμένο το λίπος και στη συνέχεια, αφαιρείται ένα σημαντικό μέρος από το χαλαρωμένο μέρος δέρματος της κοιλιάς. Ένα χαρακτηριστικό της διαδικασίας της κλασικής πλαστικής κοιλιάς κατά το παρελθόν είναι ότι γινόταν μετάθεση του ομφαλού, όπως αναφέραμε πιο πάνω. Πλέον, με τη mini πλαστική κοιλιάς, της οποίας είπαμε ότι προηγείται η λιποαναρρόφηση, γίνεται πολύ καλή συρραφή των ορθών κοιλιακών μυών χωρίς να χρειάζεται να γίνει μετάθεση του ομφαλού. Γενικά τείνουμε να ονομάζουμε αυτή τη διαδικασία mini πλαστική κοιλιάς. Δηλαδή επιτυγχάνουμε τα παλιά αποτελέσματα της πλαστικής κοιλίας αλλά έχοντας μια σημαντικά πιο μικρή εγκάρσια τομή

Και τι άλλο χρειάζεται να ξέρει μια γυναίκα για τη mini πλαστική κοιλιάς;

Ότι δεν απαιτεί ολική αναισθησία όπως στο παρελθόν. Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία ή με επισκληρίδιο δηλαδή με ένεση στη μέση όπως στους τοκετούς. Γενικά όμως προτιμάται η γενική αναισθησία για να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα στην περιοχή των μυών, χωρίς να αγχώνεται ή ενοχλείται η γυναίκα που υποβάλλεται στην επέμβαση. Επίσης η επιπλοκές είναι λιγότερες -η πιο συνηθισμένη είναι η συσσώρευση υγρού στην περιοχή της κοιλιάς- που όμως με την mini πλαστική κοιλιάς ο κίνδυνος είναι σαφώς πιο μικρός.

Ποια άλλα είναι τα θετικά της επέμβασης;

Ότι οι επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση. Μια γυναίκα που έχει κάνει mini πλαστική κοιλιάς μπορεί την επόμενη μέρα να επιστρέψει στις δραστηριότητές της και σε μια βδομάδα να ξεκινήσει ακόμα και να γυμνάζεται και σε 10 ημέρες να βουτήξει στο νερό -στην πισίνα ή στη θάλασσα-. Επίσης με τη μέθοδο αυτή μειώνεται ολοκληρωτικά, ο κίνδυνος να γίνει ξανά συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς αν πάρει η γυναίκα κιλά.

Αφήνει σημάδια;

Γενικά με αυτή την μέθοδο οι τομές είναι μικρότερες άρα το ίδιο και οι ουλές που θα μείνουν, οι οποίες στην αρχή είναι κόκκινες όμως μετά ασπιρίζουν και φαίνονται ελάχιστα. Οι όποιες μελανιές και πρηξίματα σε δύο περίπου βδομάδες υποχωρούν και οι τομές είναι στην περιοχή μέσα στην γραμμή μπικίνι όπου και βασικά εξαφανίζονται .

Κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει mini πλαστική κοιλιάς;

Η mini πλαστική κοιλιάς είναι η καλύτερη λύση για επίπεδη κοιλιά για γυναίκες νεότερες στην ηλικία, γυμνασμένες, με μικρή χαλάρωση στην περιοχή. Όταν παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση λίπους και το δέρμα της κοιλιάς έχει κρεμάσει, έχει σπάσει και έχει πολλές ραγάδες, συνίσταται η κανονική κοιλιοπλαστική. Επίσης το ιδανικό θα ήταν να γίνεται η επέμβαση αυτή αφού τελειώσει η γυναίκα με τις θεμιτές τεκνοποιήσεις αν και η χαλάρωση, δεν θα επανέλθει, αν δεν μεσολαβήσουν εγκυμοσύνες με μεγάλη αύξηση βάρους.

Τον πλαστικό χειρουργό Θεόδωρο Βουκίδη (Prof Theodore Voukidis  MD, PhD, FACS,  ISAPS) μπορείτε να τον βρείτε στον ιατρείο του Λεωφ. Κηφισίας 332, Χαλάνδρι, απέναντι από το Νοσοκομείο Υγεία, www.voukidis.eu

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα