Μας ρωτήσατε: Πως θα αποφύγω τους ερεθισμούς στο μπικίνι;

Το ξυράφι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στην περιοχή του μπικίνι. Ο πιο εύκολος αλλά και ο πιο επίφοβος για μολύνσεις και ερεθισμούς που μας κάνουν να θέλουμε να κρυφτούμε. Υπάρχει ωστόσο τρόπος για να μην ερεθιστεί ξανά το μπικίνι σας και να μην ξαναγεμίζετε κοκκινίλες. Είναι τρία απλά βήματα που αν ακολουθείτε καθημερινά θα σωθείτε, η beauty editor μας έτσι σώθηκε.

1.       Απολέπιση
Δεν εννοούμε να τρίβετε το δέρμα του μπικίνι με μανία. Αλλά να επιμένετε στο καθημερινό ντους με το σφουγγάρι σας. Οι ερεθισμοί στο μπικίνι οφείλονται κυρίως στις νέες τρίχες που αδυνατούν να διαπεράσουν το δέρμα απευθείας. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα τις διευκολύνετε κι έτσι περνούν το δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν.

2.       Ενυδάτωση
Μπορεί να βαριέστε και μπορεί να μην δίνετε σημασία στο μπικίνι. Αυτό ωστόσο μπορεί να είναι το λάθος σας που να προκαλεί ερεθισμούς. Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι μαλακή και η μαλακή επιδερμίδα διαπερνάται ευκολότερα από τις νέες τρίχες. Θυμάστε τι σας είπαμε πιο πάνω; Όσο πιο δύσκολα περνούν οι τρίχες από το δέρμα τόσο μεγαλύτερος είναι ο ερεθισμός. Ενυδατώνετε λοιπόν την περιοχή του μπικίνι καθημερινά και η διαφορά που θα δείτε είναι τεράστια.

3.       Ξύρισμα τη σωστή στιγμή
Αν θέλετε κάθε μέρα απαλό και άτριχο δέρμα κάντε λέιζερ. Διαφορετικά μην προσπαθείτε να επιτεθείτε στις τρίχες του μπικίνι με το ξυράφι σας κάθε μέρα. Το καθημερινό ξύρισμα είναι η νούμερο ένα αιτία για τους ερεθισμούς. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν λίγο οι νέες τρίχες (1-2 ημέρες) και μετά ξυρίστε τις. Όχι δεν θα μοιάζετε με γέτι, όχι δεν θα το καταλάβει κανείς και ναι μιλάμε μόνο για το μπικίνι, τα πόδια σας ξυρίστε τα άφοβα.

Δείτε ακόμα:

Πως μυρίζει ο Liam Hemsworth;

Η Iggy Azalea δεν άλλαξε μόνο τα μαλλιά της στα Billboard Awards…

#PalmTreeNails: Μανικιούρ που μας ταξιδεύουν στην… California

New trend alert! Ξεχάστε το contouring, ήρθε το strobing

Νυφικά χτενίσματα με έμπνευση από τις Κάννες