Μας ρωτήσατε: Πως μπορώ να κάνω τα μαλλιά μου να μακρύνουν γρηγορότερα;

Η τάση της εποχής την οποία ξεκίνησαν οι celebrities είναι τα κοντά μαλλιά και πιο συγκεκριμένα τα μακριά καρέ. Λίγο λιγότερο τάση αλλά και πάλι στο προσκήνιο είναι τα Pixie cuts ή αγορίστικα κουρέματα. Για το beauty department μας -που υποφέρει από το σύνδρομο της Ραπουνζέλ- όλα αυτά είναι τουλάχιστον κινέζικα. Τα όμορφα μακριά μαλλιά είναι όμορφα, πολύ όμορφα όμως το να μακρύνει μια γυναίκα τα μαλλιά της, αποδεικνύεται πρόβλημα για πολλές.

Βλέπετε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάποιοι θύλακες δεν δύνανται να λειτουργήσουν όπως πρέπει έτσι ώστε να μακρύνουν τα μαλλιά γρήγορα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μακραίνουν καθόλου, απλά μακραίνουν με πιο αργό ρυθμό. Επίσης, κάποια μαλλιά είναι λεπτά και άτονα και σπάνε και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διατηρήσουμε το μήκος τους. Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει πως τα μαλλιά δεν μακραίνουν, απλά οι άκρες σπάνε και φαίνονται πιο κοντά. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε; Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις ούτε μαγικά για άμεσο αποτέλεσμα (πέρα από τις τρέσσες και τα extensions) όμως μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν κάπως γρηγορότερα.

Λύση 1: Μασάζ
Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ερεθίζει την μικροκυκλοφορία του αίματος. Αυτό σημαίνει πως οι θύλακες της τρίχας θα τραφούν και θα αναζωογονηθούν κι έτσι τα μαλλιά σας θα μακρύνουν καλύτερα. Κάντε λοιπόν απαλό μασάζ σε όλο το κεφάλι με τα χέρια σας σε κάθε λούσιμο. Μην τρίβετε απλά με μανία το κρανίο σας όμως. Κάντε απαλές, κυκλικές κινήσεις παντού ασκώντας ελαφριά πίεση.

Λύση 2: Φροντίστε τη διατροφή σας
Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με όσπρια, κρέας και Ω3 λιπαρά και πάρτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Όλα αυτά τα συστατικά ενισχύουν την τρίχα, τη δυναμώνουν και θα τη βοηθήσουν να μακρύνει. Σε συνδυασμό με το μασάζ μάλιστα σίγουρα θα δείτε διαφορά, αν και όχι δραματική στο μήκος, σίγουρα σημαντική στην εμφάνιση και την ποιότητα της τρίχας σας.

Δείτε ακόμα:
Τρέσες VS Extensions: Όσα πρέπει να ξέρετε
Ποια celebrity έκοψε τα πολύ μακριά μαλλιά της;
Έχετε μακριά μαλλιά; Δείτε 7+1 πράγματα που μόνο εσείς καταλαβαίνετε
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα