Μανιτάρια: Μπορούν άραγε να κάνουν την επιδερμίδα μας να δείχνει πιο όμορφη από ποτέ;
φορτηγό με μανιτάρια
Credit: Joooo.ann/Instagram

Κατά καιρούς, ακούμε συχνά για διάφορα συστατικά που υπόσχονται να βελτιώσουν την ευεξία και την ομορφιά της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, ένα συστατικό που δείχνει να ξεχωρίζει και δεν έχουμε ακούσει ποτέ γι’ αυτό είναι τα μανιτάρια. Πώς ακριβώς μπορούν να συμβάλουν στην ομορφιά και πώς μπορούμε να τα ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα για να απολαύσουμε τα οφέλη τους;

Τα μανιτάρια στην ομορφιά

Στη ραγδαία εξέλιξη της βιομηχανίας περιποίησης του δέρματος, η λέξη “μανιτάρια” έχει κάνει τη δική της είσοδο με εντυπωσιακό τρόπο. Το φαινόμενο αυτό, γνωστό και ως “shroom boom,” έχει κατακλύσει τον κόσμο της κοσμετολογίας.

Τα μανιτάρια τα συναντάμε στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων. Είτε αφορούν την εσωτερική είτε την εξωτερική εφαρμογή. Στη Δύση, όμως, αυτή η ανακάλυψη της δύναμης των μανιταριών είναι σχετικά πρόσφατη. Πλέον, αποτελούν ένα διάσημο συστατικό στα καλλυντικά και μάλιστα συχνά προβάλλουν και με μεγάλα, έντονα γράμματα στη συσκευασία. Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως τα σέρουμ, οι ενυδατικές κρέμες, οι μάσκες προσώπου και τα τόνερ, περιλαμβάνουν μανιτάρια στα συστατικά τους.

Τα οφέλη των μανιταριών στην επιδερμίδα

Η ποικιλία των μανιταριών είναι πολυσχιδής, με κάθε είδος να προσφέρει οφέλη. Συνολικά, όμως, είναι γνωστά για την αναζωογονητική τους δράση στο δέρμα. Επιπλέον, τα μανιτάρια χάρη στις ικανότητες προσαρμογής τους στη φύση έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προστατεύοντας και ανακουφίζοντας την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα αποτελούν έναν δυνατό σύμμαχο και στην καταπολέμηση της γήρανσης. Ανάλογα με το είδος του μανιταριού, μπορούν επίσης να συμβάλλουν και στη μείωση της αφυδάτωσης.

Είδη μανιταριών ιδανικά για τον τομέα της ομορφιάς

Υπάρχουν πολλά είδη μανιταριών που συναντάμε στο skincare. Τα πιο δημοφιλή ωστόσο, περιλαμβάνουν τα reishi, cordyceps, tremella, chaga και shiitake. Κάθε είδος προσφέρει μοναδικά οφέλη, από την αντιοξειδωτική δράση των reishi έως τη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας των shiitake. Η επιλογή είναι ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του καθενός.

Γενικά, τα μανιτάρια είναι καλά ανεκτά από την πλειονότητα των τύπων δέρματος. Ωστόσο, καλό είναι να κάνετε πρώτα ένα τεστ ευαισθησίας, ιδίως αν έχετε τάση για αλλεργίες, προκειμένου να απολαύσετε τα οφέλη τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα