Μανικιούρ: Το χρώμα νυχιών που ‘ξεκλειδώνει’ την αυτοπεποίθησή μας και μαγνητίζει το άλλο φύλο
Credits: Unsplash

Ωραία τα glazed donut nails, τα σχέδια, τα στρας, τα glitter βερνίκια, το French manicure, όταν όμως μιλάμε για το βερνίκι που αρέσει σε κάθε άνδρα, τότε μιλάμε για το κόκκινο χρώμα. Μάλιστα, υπάρχει μία θεωρία, η «θεωρία των κόκκινων νυχιών»  που εξηγεί το φαινόμενο.

Τι ακριβώς λέει η «θεωρία των κόκκινων νυχιών»

Η «θεωρία των κόκκινων νυχιών» έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του 2022, όταν μία PR manager και content creator, Robyn Delmonte μίλησε γι’ αυτό στο TikTok. “Ξέρω ότι τα κόκκινα νύχια αρέσουν σε όλους τους άνδρες. Και θα σας πω γιατί“, έλεγε μεταξύ αστείου και σοβαρού, δείχνοντας το κερασί μανικιούρ της. “Κάθε φορά που έχω κόκκινα νύχια […] πάντα κάποιος άντρας λέει ένα θετικό σχόλιο γι’ αυτά”. Η ίδια υποθέτει ότι αυτό παραπέμπει στα πρότυπα ομορφιάς της δεκαετίας του ’80 και του ’90 και το γεγονός ότι πολλές από τις babysitters της εποχής είχαν κόκκινα νύχια. Επίσης, η Leatrice Eiseman, διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρωματολογίας Panton Colour, δίνει μία παρόμοια εξήγηση: “Όντως συμβαίνει αυτό, γιατί τους υπενθυμίζει το χρώμα που επέλεγαν οι μητέρες τους στα νύχια τους όταν ήταν παιδιά.

Παρόλα αυτά, αν και τα παραπάνω δεν προκύπτουν από κάποια επιστημονική έρευνα, είναι βέβαιο ότι τα κόκκινα νύχια τραβούν την προσοχή του άλλου φύλου και μας κάνουν πιο θελκτικές.

Άλλωστε, το κόκκινο είναι το χρώμα του έρωτα, του ρομαντισμού και του πάθους σε πολλούς πολιτισμούς. Επιπλέον, είναι και το χρώμα του αίματος, το οποίο συμβολίζει τη ζωτικότητα και την ενέργεια. Όλοι αυτοί οι συσχετισμοί μπορούν, πράγματι, να επηρεάσουν υποσυνείδητα τον αντίκτυπο που έχουν τα κόκκινα νύχια στους γύρω μας.

Πώς το κόκκινο βερνίκι τονώνει την αυτοπεποίθησή μας

Όπως και το κόκκινο κραγιόν, έτσι και το κόκκινο βερνίκι νυχιών φανερώνει ότι έχουμε αυτοπεποίθηση και θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Η αυτοπεποίθηση τονώνει το σεξαπίλ και την ελκυστικότητα κάποιου. Όταν λοιπόν οι άνθρωποι αισθάνονται άνετοι με τον εαυτό τους, αυτόματα είναι πιο γοητευτικοί στα μάτια των άλλων. Έτσι δεν είναι;

Και πριν προλάβετε να πείτε ότι το κόκκινο βερνίκι δε σας ταιριάζει, λάβετε υπόψη σας το εξής. Υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις και υποτόνοι που ταιριάζουν σε οποιονδήποτε τόνο επιδερμίδας ή προσωπική προτίμηση. Ένα κόκκινο βερνίκι είναι πραγματικά ίσως η πιο θηλυκή και διαχρονική πρόταση για τα νύχια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα