Ξέρουμε τα μυστικά για την τέλεια εφαρμογή του κραγιόν και σας τα αποκαλύπτουμε
Photo by Park Street

Ματ, shimmer, gloss, διαχρονικό κόκκινο, υπέροχο nude. Οι υφές και οι αποχρώσεις των αγαπημένων μας κραγιόν αλλάζουν, όχι μόνο ανάλογα με τα trends, αλλά κυρίως με τη διάθεση. Αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι ο τρόπος εφαρμογής τους και τα μυστικά που έχουμε μάθει για να είναι πάντα …flawless το αποτέλεσμα.

Αν ακολουθείτε λοιπόν τα παρακάτω βήματα κάθε φορά που θέλετε να εφαρμόσετε κραγιόν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πάντα άψογο.

Μην παραλείπετε την απολέπιση
Το πρώτο βήμα, πριν βάλετε το κραγιόν σας είναι να βεβαιωθείτε ότι τα χείλη σας έχουν απολεπιστεί. Τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητα στις κλιματικές αλλαγές και μπορούν εύκολα να ξεφλουδίσουν. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται έξτρα περιποίηση πριν εφαρμόσετε το αγαπημένο σας κραγιόν, ειδικά αν είναι ματ.

Βρείτε την ιδανική απόχρωση
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη και πιο ταιριαστή nude απόχρωση κραγιόν είναι μία ή δύο τόνους πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα των χειλιών. Παίζοντας ωστόσο με τις αποχρώσεις, θα βρείτε πολλά χρώματα και υφές που σας ταιριάζουν και σας αρέσουν. Αυτό που έχει σημασία, δεν είναι το χρώμα που υποδεικνύουν τα trends, αλλά αυτό που αρέσει σε εσάς.

Εφαρμόστε λίγο foundation ως primer
Μία πολύ μικρή ποσότητα foundation πριν την εφαρμογή του κραγιόν σας, θα αποχρωματίσει ελάχιστα τα χείλη, ενώ θα λειτουργήσει και ως primer, αποτρέποντας έτσι το χρώμα να “τρέξει”. Το μυστικό και εδώ είναι οι μικρές ποσότητες.

Χρησιμοποιήστε lip liner για οδηγό
Το κραγιόν θα διαρκέσει περισσότερο ενώ και το γέμισμα των χειλιών σας θα είναι πιο εύκολο, αν σχηματίσετε το περίγραμμα με ένα lip liner. Είναι αποδεδειγμένο, πως τα λάθη που θα κάνετε στην εφαρμογή του κραγιόν, αν έχετε χρησιμοποιήσει lip liner θα είναι λιγότερα και πιο εύκολα στη διόρθωση.

Γεμίστε τα χείλη σας και ταμπονάρετε
Ξεκινήστε, γεμίζοντας τα χείλη σας με την αγαπημένη σας απόχρωση, είτε με πινέλο, είτε απευθείας από τη συσκευασία ή ακόμα και με το δάχτυλο. Προτιμήστε να δουλέψετε κι εδώ με λεπτές στρώσεις, ενώ σε καθεμία ταμπονάρετε ελαφρά ώστε να φεύγει η περίσσια ποσότητα. Επαναλάβετε τη διαδικασία, μέχρι να είστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα.

Διορθώστε με κονσίλερ
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για λεπτομέρειες και κονσίλερ για να διορθώσετε τυχόν λάθη στο περίγραμμα των χειλιών σας. Το βήμα αυτό είναι μεν προαιρετικό, αλλά είναι εκείνο που θα κάνει τα χείλη σας θα φαίνονται αψεγάδιαστα, γεμάτα και flawless.

Από τη Σία Ανδρικάκη

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα