Το Ίδρυμα Ωνάση παρουσιάζει την τοιχογραφία «Το Φιλί»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΕΤΖΙΑΣ/onassis.org

 Το φιλί είναι μια μοναδική στιγμή ανάμεσα σε δύο αγαπημένους ανθρώπους και μέσω αυτού μεταδίδεται η τρυφερότητα, η επιθυμία, ο έρωτας αλλά και η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους.  Το Ίδρυμα Ωνάση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παρουσιάζει «Το Φιλί», ένα έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη, Ηλία Παπαηλιάκη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΑΚΗΣ/onassis.org

Πρόκειται για μια υπέροχη τοιχογραφία στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, απέναντι από τη Νέα Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών. Το έργο του Παπαηλιάκη προσφέρει απλόχερα μια πληθώρα όμορφων συναισθημάτων, καθώς μας ταξιδεύει σε δικές μας αγαπημένες στιγμές του παρελθόντος, υπενθυμίζοντας τη μεγάλη σημασία της ανθρώπινης επαφής, ακόμη και σε εποχές απομόνωσης.

Βλέμμα

Το έργο του καλλιτέχνη που κοσμεί τον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Γιατράκου, σε διάσταση 22 μέτρων, επιδιώκει να προσφέρει αισθητική απόλαυση στον πυκνό ιστό της πόλης και δίνει σε όλους μας την αφορμή να ακουμπήσουμε κάπου το βλέμμα μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, μόλις σταθούμε μπροστά του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

Η αμεσότητα της εικόνας και του μηνύματος που αυτή μεταδίδει, μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών και ταυτόχρονα εκπέμπει αισιοδοξία και ελπίδα για ένα μέλλον χωρίς… μάσκες που δεν θα μας εμποδίζουν να χαρίζουμε ελεύθερα ένα φιλί στα πρόσωπα που αγαπάμε.

Για τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναφέρει: «Το Ίδρυμα Ωνάση προτείνει μια σειρά έργων για να ακουμπάμε και να ξεκουράζουμε το βλέμμα μας. Έργα παρηγορητικά που έρχονται ως παύση. Σε γειτονιές που έχουν ανάγκη από ανάσες. Και ξεκινάμε στην πλατεία Αυδή, μια πλατεία όπου όλοι μας έχουμε συναντηθεί για να δούμε φίλους, για να γελάσουμε, για να εξομολογηθούμε προσωπικές ιστορίες».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

Από τη Μαρία Ασλανίδη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα