Τρικ Μακιγιάζ: Πώς θα εξαφανίσετε ένα σπυράκι – η αλάνθαστη τεχνική βήμα-βήμα
κάλυψη σε σπυράκι με concealer
Credit: @artbyashleyrebecca / Instagram

Η παρακάτω μέθοδος είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να κάνουμε αόρατο ένα σπυράκι.

Τα σπυράκια – όσο και να τα μισούμε, είναι αναπόφευκτα (τουλάχιστον κάποιες φορές), οπότε καλό είναι να μάθουμε να ζούμε μαζί τους. Μέχρι στιγμής, όλοι μας έχουμε ακούσει περισσότερες από μια φορές να μην τα αγγίζουμε, να μην τα πιέζουμε, να μην τα ‘σπάμε’ κλπ. Ωστόσο, μερικές φορές τα ενοχλητικά κόκκινα σημάδια (ή λευκά αν έχουν πύον) είναι δύσκολα διαχειρίσιμα ακόμα και με το concealer. Μην ανησυχείτε όμως. Η παρακάτω τεχνική, εγκεκριμένη από τους makeup artists, είναι ο καλύτερος (και ασφαλέστερος) τρόπος για να κάνουμε αόρατο ένα σπυράκι.

Πώς θα καλύψετε το σπυράκι: Βήμα-βήμα η τεχνική

Βήμα 1: Καθαρισμός

Αν εφαρμόσετε μακιγιάζ σε μη καθαρή επιδερμίδα, ρισκάρετε να παγιδεύσετε ακόμα περισσότερα βακτήρια που προκαλούν τα σπυράκια, προκαλώντας και άλλα ξεσπάσματα. Καθαρίστε την περιοχή με νερό micellar, καθώς τα μικύλια που περιέχει αφαιρούν τα έλαια, τους ρύπους και το σμήγμα.

Βήμα 2: Χρωματική διόρθωση

Αν το σπυράκι είναι ιδιαίτερα κόκκινο ή σκούρο, βάλτε πρώτα έναν διορθωτή χρώματος για να αντισταθμίσετε τη δυσχρωμία. Για την ερυθρότητα, επιλέξτε έναν πράσινο κορέκτορα. Για τη σκούρα απόχρωση, έναν ροδακινί. Βάλτε μια μικρή ποσότητα color corrector απευθείας στο σπυράκι και ταμπονάρετε απαλά με το δάχτυλό σας. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό επίπεδο πινέλο concealer. Κάντε καλό blending στις άκρες για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο τελείωμα.

Βήμα 3: Κάλυψη

Στη συνέχεια, βάλτε concealer που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Τέλος, απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα πούδρας που θα ‘σφραγίσει’ το αποτέλεσμα πολλές ώρες.

Βήμα 4: Προστασία

Κάποια σπυράκια είναι τόσο έντονα που το concealer πιθανόν να μην έχει αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βάλτε ένα ειδικό διάφανο επίθεμα πριν από το μακιγιάζ. Για αυτήν την προσέγγιση, χρειάζεστε ένα πιο παχύ concealer ώστε να καλύψετε τις άκρες του αυτοκόλλητου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα