Τι κάνει ένα υγρό κραγιόν και πώς στρώνει τέλεια στα χείλη;

Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με ένα καλό υγρό κραγιόν (δηλαδή ένα κραγιόν σε υγρή μορφή).

Η υγρή φόρμουλα έγινε γνωστή πριν από αρκετά χρόνια κι έφτασε σε όλες εμάς για να σταθεροποιήσει γρήγορα τη θέση του και να θεωρηθεί γρήγορα ό,τι πιο must για το μακιγιάζ.

Για την ιστορία, το υγρό κραγιόν προσφέρει περισσότερες χρωστικές από ένα παραδοσιακό ή καλύτερα κλασικό κραγιόν, οπότε και παρέχει χρώμα που δεν αλλοιώνεται μέσα στην ημέρα. Όταν, όμως, πρόκειται να εφαρμόσετε ένα υγρό κραγιόν, προτείνω οπωσδήποτε να έχετε περίσσεια υπομονή και 2-3 μικρά και βοηθητικά στοιχεία κατά νου, έτσι ώστε να πετύχετε το πιο τέλειο αποτέλεσμα.

Το κλειδί για την τέλεια εφαρμογή ενός υγρού κραγιόν ξεκινά πάντα με ενυδατωμένα χείλη. Δοκιμάστε να περάσετε αρχικά ένα lip balm, αφήστε για λίγα λεπτά τα χείλη σας έτσι και προχωρήστε κατόπιν στη διαδικασία και θα δείτε διαφορά στην αίσθηση.

Αν τα χείλη σας γυαλίζουν από το lip balm απομακρύνετε την περίσσεια γυαλάδα με ένα χαρτομάντιλο, περνώντας αυτό ταμποναριστά.

HOW TO

Πρώτα απ’ όλα περιγράψτε προσεκτικά το σχήμα των χειλιών σας μ’ ένα μολύβι σε φυσική απόχρωση. Η μέριμνά σας εδώ είναι το μολύβι να είναι καλοξυσμένο και δώστε έμφαση στο τόξο των χειλιών. Οι makeup artists επιμένουν ότι το μολύβι βοηθάει σημαντικά στη μεγάλη διάρκεια κάθε κραγιόν, είτε είναι ματ είτε γυαλιστερό. Στη συνέχεια, σβήστε το μολύβι στις άκρες των χειλιών σας. Αυτή η κίνηση κάνει να μη δείχνουν πολύ ζωγραφισμένα τα χείλη. Και φτάνοντας η στιγμή για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε το υγρό κραγιόν δώστε προσοχή στις άκρες των χειλιών σας, όπως κάνετε συνήθως όταν χρησιμοποιείτε το μολύβι.

Οι φίλοι makeup artists προτείνουν να ξεκινάτε πάντα από εκεί που σμίγουν τα χείλη ή εκεί που ανοίγει το στόμα σας, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να συνεχίσετε να τρέχετε προς την άκρη τους παρά να προσπαθείτε να κάνετε την αντίθετη κίνηση με ένα προϊόν τόσο αδιαφανές και γυαλιστερό.

Στο μεταξύ, για να χαράξετε με ακρίβεια τις άκρες των χειλιών σας με το υγρό κραγιόν, συνίσταται η χρήση ενός πινέλου ή και ενός μολυβιού στη φυσική απόχρωση. Δοκιμάστε το!

tip για tip

Τώρα, αν θέλετε να διορθώσετε τυχόν λάθη, που προκύπτουν σε ανάλογες περιπτώσεις κάντε το εξής: Πάρτε ένα πινέλο και βάλτε λίγη κρέμα προσώπου και σβήστε το όποιο σφάλμα. Αυτό είναι ένα κόλπο διόρθωσης μακιγιάζ που κάνει θραύση στις παρέες των ειδικών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα