Γιατί η νυχτερινή περιποίηση μετά τα 40 είναι τόσο σημαντική;

Η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης είναι απαραίτητη κι αγαπημένη για πολλές από εμάς. Τα φώτα σβήνουν, οι ρυθμοί πέφτουν και η ησυχία της νύχτας επιτρέπει τη συγκέντρωση στη φροντίδα του προσώπου μας. Και είναι κι η νυχτερινή περιποίηση μετά τα 40, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι αλλαγές που σχετίζονται με το δέρμα σε αυτές τις ηλικίες, εν μέρει οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην εμμηνόπαυση. Και με την εμμηνόπαυση παρατηρείται και μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου. Συν το ότι οι επιδράσεις δεκαετιών ηλιακής έκθεσης και οξειδωτικού στρες ξεκινούν να εμφανίζονται ειδικά σ’ ένα λεπτό δέρμα ως γραμμές ή και ρυτίδες.

Η σημασία της νυχτερινής περιποίησης

Κι ενώ η πρωϊνή περιποίηση θα πρέπει να επικεντρώνεται στην προστασία της επιδερμίδας από την έκθεση της ημέρας,  η νυχτερινή περιποίηση αφορά την επανόρθωση και την βαθιά ανάπλασή της. Η πρωινή περιποίηση διαφέρει ξεκάθαρα από την βραδινή, καθώς ο ύπνος δρα σαν αναζωογονητικός παράγοντας λόγω της αύξησης της μελατονίνης, ενώ τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται. Τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα αντικαθίστανται κατά τη διάρκεια του ύπνου με νέα και επιδιορθώνονται οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, τα προϊόντα περιποίησης απορροφώνται πολύ πιο εύκολα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πριν πέσετε για ύπνο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα βήματα ενός σωστού καθαρισμού προσώπου. Το Micellar νερό της M COSMETICS, μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τυχόν υπολείμματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επόμενο βήμα της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης είναι η εφαρμογή του κατάλληλου ορού ανόρθωσης με ωφέλιμα συστατικά. Επιλέξτε έναν με λεπτόρρευστη σύσταση χωρίς να στερείται τα πολύτιμα συστατικά, όπως τον ορό ανόρθωσης της M COSMETICS. Μην διστάσετε να τον χρησιμοποιήσετε και το πρωί, ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τέλος, περιποιηθείτε και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Η κρέμα ματιών M COSMETICS εκτός από τα πολύτιμα βιομιμητικά συστατικά περιέχει έλαιο από τον πυρήνα του σταφυλιού. Το έλαιο από τον πυρήνα σταφυλιού που περιέχει η κρέμα ματιών M COSMETICS έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λειτουργεί ως σύμμαχος κατά της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Επιπλέον μελέτες αποδεικνύουν πως το σταφύλι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Κρατήστε και μια έξτρα συμβουλή: Υιοθέτησε τη συνήθεια να εφαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησής σας μισή έως μια ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Έτσι δίνετε τον απαραίτητο χρόνο να απορροφηθούν τα συστατικά χωρίς να αφήνετε υπολείμματα στο μαξιλάρι. Αν δώσετε στην επιδερμίδα σας την κατάλληλη περιποίηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθάτε τον οργανισμό να επιταχύνει τις παραπάνω διαδικασίες με αποτέλεσμα ένα πιο λαμπερό, νεανικό και όμορφο δέρμα το πρωί.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα