Έχετε καστανά μάτια; Οι τέσσερις σκιές που δεν περιμένατε ποτέ ότι θα σας ταίριαζαν
Καστανά μάτια: οι ιδανικές σκιές
Credit: @kensnation / Instagram

Ροζ, έντονο μπλε, χαλκός και μαύρο είναι οι ιδανικές σκιές για να αναδείξετε τα καστανά μάτια σας.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι “τα τέλεια χρώματα σκιών για τα μπλε μάτια είναι τα …” ή “αυτά τα χρώματα είναι ιδανικά για τα πράσινα μάτια”; Ωστόσο, πολλές φορές παραβλέπουμε το γεγονός ότι τα καστανά μάτια είναι ένα χαρακτηριστικό τουλάχιστον του μισού πληθυσμού της χώρας μας.

Αν και δεν υπάρχουν κανόνες για τα χρώματα σκιών που πρέπει να χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ, ωστόσο υπάρχουν κάποια που αναδεικνύουν περισσότερο τα καστανά μάτια σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Σε περίπτωση που έχετε καστανά μάτια, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας -που ίσως δεν γνωρίζατε- είναι ότι ο καφέ τόνος είναι ο πιο ουδέτερος από όλα τα χρώματα ματιών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείτε να παίξετε με περισσότερα χρώματα κάνοντας το βλέμμα σας πιο παιχνιδιάρικο ή λίγο πιο σέξι ή πιο φωτεινό.

Ποια χρώματα σκιών ταιριάζουν με τον τόνο των καστανών ματιών σας;

Καταρχήν, ποιος είναι ο τόνος των ματιών σας; Σίγουρα δεν είναι μόνο καστανός, καθώς μπορεί να έχουν πράσινες, χρυσές ή εντελώς καφέ πινελιές στην ίριδα. Αφού το ανακαλύψετε, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω. Θυμηθείτε ότι το σημαντικό είναι να σας αρέσει το αποτέλεσμα και να σας δίνει αυτοπεποίθηση.

Καστανά μάτια με πράσινους υποτόνους

Για να τονίσετε το βλέμμα σας, η επιλογή χρωμάτων που είναι αντίθετα με το πράσινο στη χρωματική παλέτα έχει εγγυημένο αποτέλεσμα. Έτσι αν τα μάτια σας έχουν αποχρώσεις με πράσινες πινελιές, το χρώμα που θα τα αναδείξει ιδανικά είναι το ροζ. Δοκιμάστε το σε οποιαδήποτε απόχρωση: παστέλ, ματζέντα και ακόμα και του κρασιού, ανάλογα με το στιλ που θέλετε να επιτύχετε. Αν θέλετε κάτι πιο ρομαντικό ή διακριτικό για την ημέρα, επιλέξτε ένα ροζ παστέλ. Για ένα πιο μυστηριώδες, σέξι βλέμμα, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πιο έντονα ροζ.

Καστανά με χρυσαφί πινελιές

Για ένα αρμονικό, ζεστό αποτέλεσμα, τα χρώματα του χαλκού και οι γήινοι τόνοι είναι ιδανικά. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρώματα σε ολόκληρο το βλέφαρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλώς ένα eyeliner. Ή να δημιουργήσετε συνδυασμούς με χρώματα της γης και μία μεταλλική σκιά στο κέντρο του βλέφαρου.

Ανοιχτά καστανά

@kyliejenner / Instagram

Για ένα λαμπερό βλέμμα που μαγνητίζει, το μαύρο είναι ο καλύτερός σας φίλος. Είναι ένα έντονο χρώμα που κάνει την ίριδα να φαίνεται πιο ανοιχτή. Για την ημέρα, ένα απλό eyeliner θα κάνει τη δουλειά, ενώ για τις βραδινές εξόδους σας επιλέξτε smoky eyes, μαζί με ένα άλλο, οποιοδήποτε χρώμα.

Σκούρα καστανά

Επιλέξτε σκιές που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα σας ταίριαζαν. Για παράδειγμα, το έντονο πράσινο ή το μπλε. Αν και έντονο, θα κάνει το βλέμμα σας να μοιάζει πολύ βαθύ και πιο ζωηρό. Σε περίπτωση που σας φαίνεται πολύ τολμηρό, ξεκινήστε με ένα μπλε eyeliner. Με τον καιρό θα διαπιστώσετε πόσο σας κολακεύει.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα