Χρήσιμα tips για να διατηρείτε τα φρύδια σας σε τέλεια κατάσταση στο σπίτι

Αν έχετε δοκιμάσει πολλές διαδικασίες για την περιποίηση των φρυδιών σας, αποτρίχωση με κλωστή, κερί, τσιμπιδάκι, τατουάζ φρυδιών, αλλά καταλάβατε ότι αυτό που τελικά λειτουργεί καλύτερα για εσάς είναι να τα φροντίζετε μόνες σας στο σπίτι, τότε αυτά τα tips που συγκεντρώσαμε εδώ θα σας φανούν χρήσιμα. 

Ενυδατώστε τα φρύδια σας

Ένα βήμα που πολλές από εμάς προσπερνάμε γιατί δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσο σημαντικό, αλλά οι ειδικοί μας προτρέπουν να ακολουθούμε είναι η ενυδάτωση της περιοχής των φρυδιών. Ειδικά εσείς που έχετε κάνει τατουάζ φρυδιών δεν πρέπει να την παραλείπετε. Αλλά και να μην έχετε κάνει, είναι εξίσου σημαντικό να τοποθετείτε την ενυδατική που χρησιμοποιείτε καθημερινά και στη περιοχή των φρυδιών σας, ώστε να διατηρείτε την περιοχή λεία και απαλή.

Μην πειράζετε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας

Προσπαθήστε να μην απομακρύνεστε από το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας και να αφαιρείτε μόνο τις λίγες τρίχες που ξεχωρίζουν. Καλύτερα να αποφύγετε να αλλάξετε εντελώς μόνες σας το σχήμα των φρυδιών σας κι αν θέλετε κάτι τέτοιο, εμπιστευτείτε έναν ειδικό και μετά φροντίστε τα προσεκτικά μόνες σας. Ειδικά όταν πρόκειται για χρήση κεριού αποτρίχωσης φρυδιών στο σπίτι, οι ειδικοί συμβουλεύουν να το αποφεύγετε!

Προτιμήστε ένα τσιμπιδάκι με κλίση

Όταν οι ειδικοί αναφέρονται σε τσιμπιδάκια φρυδιών με κλίση εννοούν να μην είναι ίσια η άκρη τους, αλλά να σχηματίζει μια διαγώνια γραμμή. Έτσι δεν φθείρονται οι τρίχες όταν τις αφαιρείτε και επιπλέον μειώνεται ο πόνος. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τις τρίχες πάντα με τη φορά που βγαίνουν. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα toner ή αλόη για να ανακουφίσετε την περιοχή κάθε φορά, μετά την αποτρίχωση. 

Δοκιμάστε τη χρήση ψαλιδιού φρυδιών

Οι βασικοί κανόνες διατήρησης τέλειων φρυδιών στο σπίτι λένε να χτενίζετε προς τα πάνω και μετά να κόβετε την άκρη των τριχών που υπερβαίνει το σχήμα τους μ’ ένα μικρό ψαλιδάκι. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε ένα πιο γεμάτο look. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ως οδηγό

Αν αποφασίσετε να αφαιρέσετε με τσιμπιδάκι τα φρύδια σας, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές και σε αυτό θα σας βοηθήσει η χρήση ενός μολυβιού, όπως επισημαίνουν πάντα οι ειδικοί. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μολύβι στην αρχή της μύτης σας για να δημιουργήσει μια ευθεία γραμμή κάτω από το φρύδι σας, ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε παραπάνω τρίχες από όσες θέλετε. 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα