Κιτρίνισμα στα νύχια: Από τι προκαλείται και πώς θα το ξεφορτωθείτε
Νύχια σε nude αποχρώσεις
Credit: Bara Hoyle/Instagram

Το πρόβλημα των κίτρινων νυχιών αναδύεται ως μια πρόκληση που απαιτεί προσεκτική προσέγγιση. Αποτελεί συχνά αποτέλεσμα διάφορων παραγόντων και συνήθως είναι ενοχλητικό και αισθητικά ανεπιθύμητο. Όμως τι προκαλεί στην πραγματικότητα αυτό το κιτρίνισμα και πώς θα το αντιμετωπίσουμε προκειμένου να ανακτήσουμε την υγεία και την ομορφιά των νυχιών μας;

Οι αιτίες

Μια μυκητιασική λοίμωξη, γνωστή ως ονυχομυκόζη, είναι η ‘ένοχος’ για τα παχιά ή λεπτά, κίτρινα νύχια. Όμως, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα. Ο επαναλαμβανόμενος μικροτραυματισμός του νυχιού, όπως το χτύπημά του στο εσωτερικό του παπουτσιού, το ταλαιπωρεί και μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση μυκητίασης. Άλλη μία αιτία είναι ο τραυματισμός του νυχιού από χτύπημα ή πτώση αντικειμένου πάνω σε αυτό. Επίσης, ενίοτε η χρήση βερνικιών ή αφαιρετικών βερνικιών φθείρει την πλάκα του νυχιού με αποτέλεσμα το αντιαισθητικό κιτρίνισμα.

Πώς θα προλάβετε την κατάσταση;

Να περιορίσετε τη χρήση βερνικιών

Επιλέγετε μη τοξικά βερνίκια νυχιών και αποφεύγετε τη συνεχή εφαρμογή. Δίνετε χρονικά διαστήματα ανάμεσα στις εφαρμογές για ανάπαυση και επούλωση.

Αποφεύγετε τους τραυματισμούς

Επιλέξτε παπούτσια που εφαρμόζουν καλά στο πόδι. Επιπλέον τα χτυπήματα ή η υπερβολική πίεση στα νύχια μπορεί να ζημιά.

Χρησιμοποιείτε ενισχυτικό νυχιών

Ο γιατρός σας θα σας συνιστά πιθανώς ειδικά προϊόντα που ενισχύουν την υγεία των νυχιών, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την ευαισθησία τους. Τέτοια προϊόντα μπορεί να περιλαμβάνουν ειδικές βιταμίνες και μέταλλα που στοχεύουν στην ενίσχυση της δομής των νυχιών. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να παρέχει οδηγίες σχετικά με τη σωστή φροντίδα των νυχιών και να προτείνει ενδεχομένως αλλαγές στη διατροφή ή άλλες πρακτικές που ενδυναμώνουν τα νύχια.

Φροντίζετε τη διατροφή σας

Η υγιεινή διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή σε υγιεινά λιπαρά, λαχανικά και πρωτεΐνες μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή του κιτρινίσματος νυχιών.

Μην καθυστερείτε τη θεραπεία

Η πρώιμη αντιμετώπιση είναι σημαντική για να μην γίνει πιο έντονο το πρόβλημα.

Ζητήστε ιατρική βοήθεια

Εάν δεν γνωρίζετε την αιτία του κιτρινίσματος, τότε ο ιατρός θα κάνει την κατάλληλη διάγνωση προτείνοντάς σας μια εξειδικευμένη θεραπεία.

Σταματήστε το κάπνισμα

Τέλος, και μία από τις βασικότερες αιτίες που προκαλούν κιτρίνισμα στα νύχια, αλλά και στα δάχτυλα είναι φυσικά, το κάπνισμα. Το καλύτερο λοιπόν, που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το σταματήσετε μια και καλή, όχι μόνο για λόγους ομορφιάς, αλλά πάνω από όλα υγείας!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα