Καταρρίπτουμε τους 3+1 συνηθέστερους μύθους που ακούγονται για τα έλαια προσώπου

Pixelformula

Αν υπάρχει ένα παρεξηγημένο προϊόν στο χώρο της ομορφιάς και του skincare, αυτό είναι σίγουρα το λάδι. Τα έλαια προσώπου έχουν άδικα αποκτήσει κακή φήμη, ειδικά ανάμεσα στις γυναίκες με λιπαρό δέρμα, με πολλές να το αποφεύγουν πεισματικά. Κι όμως, τα έλαια έχουν πολλά να προσφέρουν στο δέρμα σας, αρκεί να τους δώσετε την ευκαιρία. Για να σας πείσουμε, βρήκαμε τους τέσσερις συνηθέστερους μύθους που ακούγονται και τους καταρρίπτουμε.

Τι λένε: Δημιουργούν σπυράκια

Τι ισχύει: Οποιοδήποτε προϊόν και αν χρησιμοποιήσετε το οποίο είναι λάθος για το δέρμα σας μπορεί να το κάνει να αντιδράσει και άρα να εμφανίσει σπυράκια. Αν επιλέξετε το σωστό τύπο ελαίου το μόνο που θα συμβεί στο δέρμα σας είναι να δείχνει υπέροχα λαμπερό και ενυδατωμένο. Υπάρχουν μάλιστα και αντιβακτηριδιακά λάδια, ιδανικά για επιδερμίδες με τάση προς ακμή. Συνεπώς όχι, τα έλαια δεν προκαλούν σπυράκια.

Τι λένε: Είναι ακατάλληλα για τις λιπαρές επιδερμίδες

Τι ισχύει: Μπορεί στη θεωρία, η χρήση λαδιού σε ένα ήδη λιπαρό δέρμα να μην έχει λογική. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν ειδικά λάδια που ρυθμίζουν το σμήγμα και μπορούν να κάνουν θαύματα για τις λιπαρές επιδερμίδες.

Τι λένε: Τα έλαια δεν είναι αποτελεσματικά στην αντιγήρανση

Τι ισχύει: H βασική αρχή της αντιγήρανσης είναι η καλή και σωστή ενυδάτωση. Τα έλαια παγιδεύουν την υγρασία στην επιδερμίδα συνεπώς είναι ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στα σημάδια της γήρανσης.  Επίσης, είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που αποτρέπουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών κι έτσι διατηρούν το δέρμα νεανικό για περισσότερο χωρίς εξωτερικές επιθέσεις.

Τι λένε: Tα έλαια προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο το χειμώνα

Τι ισχύει: Οι νέες φόρμουλες απορροφούνται άμεσα, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και της χαρίζουν τέλεια λάμψη. Δεν είναι πυρηνική φυσική, τα λάδια είναι παντός καιρού.

Τα έλαια προσώπου που ξεχωρίζουμε εμείς: