Waffogatto: Αυτό είναι το γλυκό για το οποίο μιλάει όλος ο κόσμος

Μετά το cronut και τα  milk & cookie shots ο ζαχαροπλάστης-μάγος Dominique Ansel είχε άλλη μια θεϊκή έμπνευση. Όσοι αγαπάτε το παγωτό και τον καφέ, ιδιαίτερα τον espressο, αποκλείεται να μην έχετε ακούσει για το αγαπημένο εποδόρπιο affogatto –το οποίο μας έρχεται από την γείτονα Ιταλία και  τα βασικά συστατικά του είναι παγωτό βανίλια και καφές που περιχύνεται από πάνω του.

O Ansel όμως είχε μια διαφορετική εκδοχή στο μυαλό του. O δημιουργός από τη Νέα Υόρκη, σκέφτηκε να βάλει στην εξίσωση και μια βάφλα, η οποία είναι φτιαγμένη από παγωτό και περιχύνεται με καφέ espresso από σιρόπι σφενδάμου.

Το λεγόμενο waffogato του chef είναι ουσιαστικά ο τρόπος του να μεταφράσει το πολυαγαπημένο ιταλικό έδεσμα σε πρωινό, μέσα σε ένα φλιτζάνι. «Σου αφήνει στο τέλος μια επίγευση milkshake ενώ είναι καλύτερα να τρώγεται αμέσως», δήλωσε ο ταλαντούχος pâtissier στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Η μοναδική δημιουργία, που έκανε το ντεμπούτο της σε μια φιλανθρωπική βραδιά που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη την Δευτέρα το βράδυ, θα είναι διαθέσιμη στο ζαχαροπλαστείο του στο Soho από τις 9 Μαΐου. Αν κάτι μας έχει διδάξει η ιστορία –βλέπε cronut- τότε οι ουρές γύρω από το κατάστημά του πρέπει να έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται.

Διαβάστε επίσης: Ρολό τσουρέκι με κανέλα και σταφίδες 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα