Ταμπουλέ

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το μαϊντανό, πριν τον κόψουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

2. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια. Αντίστοιχα, κόβουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε όλα τα κομμένα υλικά πολύ καλά.

3. Προσθέτουμε το δυόσμο και το πλιγούρι.

4. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

5. Μόλις φουσκώσει το πλιγούρι (από τα υγρά της ντομάτας) είναι έτοιμη η σαλάτα για σερβίρισμα.

6. Κατά το σερβίρισμα, προσθέτουμε στη σαλάτα μας ελαιόλαδο, λεμόνι και αλατοπίπερο.

ΥΛΙΚΑ:

4 ματσάκια μαϊντανό
4-5 κόκκινες ντομάτες (ώριμες)
1 μεσαίο κρεμμύδι
λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1/2 φλιτζ. Χοντρό ή ψιλό πλιγούρι
Για τη σάλτσα: 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα