Search
Close this search box.
Τα διατροφικά μυστικά των σταρ για τέλειο σώμα – Τι τρώνε και παραμένουν fit
H Halle Berry τη βραδιά των Οσκαρ στις 2 Μαρτίου 2025.
H Halle Berry τη βραδιά των Οσκαρ στις 2 Μαρτίου 2025. (Photo by Gilbert Flores/Penske Media via Getty Images)

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διασημότητες είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τη διατροφή τους. Οι περισσότερες κυρίες -κυρίως- του χώρου του θεάματος προτιμούν ισορροπημένα και θρεπτικά γεύματα, που συνήθως περιλαμβάνουν εποχικά λαχανικά (πλούσια σε φυτικές ίνες), άπαχες πρωτεΐνες όπως ψάρι ή λευκά κρέατα (σημαντικές για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της αίσθησης κορεσμού) και σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. ολικής άλεσης ζυμαρικά, κινόα, πλιγούρι, μαύρο ρύζι).

Ορισμένες από αυτές, μάλιστα, είναι διατεθειμένες να κάνουν σημαντικές θυσίες για να επιτύχουν τους στόχους τους σχετικά με τη διατήρηση μιας ονειρεμένης σιλουέτας. Μάλιστα, 20 προσωπικότητες υποστηρίζουν πως για να διατηρήσουν την καλοσμιλεμένη σιλουέτα τους, έχουν καθιερώσει την κατανάλωση του ίδιου γεύματος κάθε μέρα.

Ανάμεσά τους, η Eva Mendes, η οποία ανέφερε στο περιοδικό Shape το 2017 πως καταναλώνει σχεδόν πάντα διαφορετικά γεύματα βασισμένα σε καλές πηγές πρωτεΐνης. «Στο μεσημεριανό τρώω συνήθως σολομό με ρύζι ή κινόα, και προσπαθώ να προσθέσω και μια σαλάτα. Το ίδιο τρώω και για βραδινό. Έχω τις συνήθειές μου», είχε δηλώσει. Από την άλλη, η Halle Berry μίλησε στο Women’s Heart το 2020 για το τυπικό της μεσημεριανό, βασισμένο σε αυστηρή κετογονική δίαιτα: «Μια απλή σούπα με διάφορα λαχανικά και μια πρωτεΐνη, με λίγο τυρί. Αλλιώς, προτιμώ μια μεγάλη σαλάτα».

Επίσης, για να διατηρήσει τη σιλουέτα της, η Gwyneth Paltrow είχε αποκαλύψει, στο podcast The Art of Wellness του Dear Media, ότι καταναλώνει ζωμό από κόκαλα και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της διαλειμματικής νηστείας. «Τρώω το δείπνο μου νωρίς το βράδυ για να μπορώ να κάνω καλή διαλειμματική νηστεία. Το μεσημέρι μου αρέσει να τρώω μια σούπα. Τις περισσότερες μέρες, πίνω ζωμό από κόκαλα το μεσημέρι». Ο συγκεκριμένος ζωμός, πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, βοηθά αποτελεσματικά στην καύση του λίπους.

Και αν οι διασημότητες βασίζονται γενικά σε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πολλές ενσωματώνουν αντιοξειδωτικά στις καθημερινές τους συνταγές για να διατηρούν την ποιότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας τους. Ανάμεσα στα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ξεχωρίζει η μοβ γλυκοπατάτα.

Όσο υγιεινή όσο και χορταστική είναι, αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και «τυφλών» σύνθετων υδατανθράκων, με περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα βατόμουρα. Επιπλέον, αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για κάθε ισορροπημένη διατροφή, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ιδιαίτερα σε διαλυτές φυτικές ίνες.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτες, γεγονός που μπορεί να περιορίσει την ανάγκη για τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων. Τέλος, οι μοβ γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και κάλιο, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα